Fredag och den kom precis lagom, kände att jag behövde lite helg. Inga speciella planer för helgen mer än att vi får lite fikagäser på söndag och sen blir det en del träning
Alla hjätans dag är perfekt att fira med lite heta skaldjur. Från början var jag helt inställd på lite vittvins kokta blåmusslor men det visade sig svårfunnet såhär lite "på landet"
inga grillkorvar precis½-1 dl Marinerade Vitlöksklyftor (mina låg i örtolja)½ dl Kapris½ dl av oljan som vitlöken låg i1 msk vätska från den inlagda kaprisen2 Vitlökar Solo eller 8 klyftor vanlig Vitlök1 dl Rapsolja1 dl Vitvinsvinäger1-2 kryddmått Salt1 kryddmått Vitlökspepparev
Detta recept är egentligen tre recept, som ger en snabb och trevlig tapasmiddag för två. Potatis med aioli, chorizo i tomatsås, och vitlöksfrästa champinjoner