Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Den kan dock göras både laktosfri och mjölkfri med mjölkfritt margarin, någon alternativ gräddsort och mjölkfri vit choklad
Det blev en LCHF äppelpaj med en hemmagjord variant på vaniljsås. Men vi två vuxna som gärna äter sockerfria alternativ tyckte att den funkade och vi åt glatt upp det vi hade på tallriken
Den gör du så här, och den är en mittemellanvariant mellan lyxig och vardaglig vaniljsås. Äggen köper jag av en kompis, och de är värpta av glada höns som sprätter omkring och pickar mask och andra mumsigheter i grönskan
Äppelpaj serverad i portionsform med mördeg, mandelkräm, en äppelkompott som doftar kardemumma, kanel och vanilj, havreströssel med smak av kanel, hemlagad vaniljsåsoch så färska blåbär och hallon
Den här pajen var en av de maträtter jag bjöd på när UNT gjorde nedslag hos mig för drygt två veckor sedan, och det resulterade i sin tur i ett riktigt trevligt matreportage nu i söndags
Dessutom glutenfrioch vegansk. Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg. Jag har länge tänkt göra en sådan här typ av äppelpajoch spånat och skissat på ett recept
Serveras ljummen med glass eller vaniljsåsGlutenfri bär- ochäppelpaj med hasselnötmjöl. Det behövs inte så mycket för att det ska sätta hasselnötskaraktär på pajen, och dessutom blir ju pajen glutenfri
Jag försöker att inte äta så mycket kolhydrater i form av mjöl och socker. Fick hem en påse blandade äpplen från svärfar och blev så sjukt sugen på äppelpaj
Äppelpajochvaniljsås blev det idag när vi hade vänner på besök. Sist jag gjorde en vaniljsås blev det mer som en kräm och hade nog passat utmärkt i en tårta
Den är sockerfri, glutenfrioch (om man vill) även laktosfri. Vi har testat många nyttiga versioner av kakor, bakelser, bullar och pajer men inte riktigt lyckats bli helt nöjda med smaken man är "van" vid
Jag älskar att göra mitt eget bröd och mina frökex. Dessa frökex går att göra på många olika sätt och tillsatta olika smaker och nyttigheter, det är bara att känna in vad behöver min kropp och så lägger du i det i receptet och provar dig fram
Att använda majsmjöl gör brödet glutenfrittoch kan därför ätas av alla. Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.