2 st
Skivor rågbröd, vilket blir 4st om du delar varje skiva i två...
4 msk
Färskost smaksatt med 1tsk pepparot och havssalt
8 st
Skivor gravad lax, (köper du färdig så stänk på några droppar brännvin gärna smaksatt med dill & kummin) alt. så gravar du själv minst 2 dagar i förväg, se recept på bloggen...
4 tsk
Färskriven pepparot
4 msk
Gravlaxsås, (sök tidigare recept på bloggen eller köp färdig)
En gravlaxsås gjord på dijonsenap känns lite mer fredag och dessutom inte så sött i smaken. en kaffekopp som du smörjer med lite olivolja, (dvs insidan på koppen), pressa ner potatis-stampet och tryck sedan ut det på tallriken när du vänder koppen upp och ner
Smaka av med salt och peppar. Servera tartaren i glas tillsammans med bröd. Blanda ner sardeller, cornichoner, kapris, örter och sist laxtärningar i majonnäsen
Lax är en självklarhet på julbordet för mig och idag är min gravadelax klar. Fördela sedan chili och limeskal pålaxbitarnaoch lägg den andra laxbitenovanpå den andra
Smula fetaosten och fördela den pålaxfiléerna. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Jag tror det mest beror på att jag var på Malmö Saluhall igår, och där köpte med mig två fantastiskt fina djupa tallrikar, som jag såklart direkt ville inviga
Hetta upp smör i en gjutjärnsstekpanna, och stek två laxbitar i taget påmedelvärme. Det berodde med största säkerhet på att jag tog mig besväret att dubbelpanera laxen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.