Smaksättningen den här gången blev lingon och äppelmos. Äppel- ochlingonbrödDag 1, kväll100 g rågsurdeg300 g vatten180 g rågmjölBlanda ihop och låt stå över natten ovanpå kylskåpet eller på annat ställe med liknande temperatur. Dag 2400 g vatten600 g vetemjöl150 g rågmjöl100 g frysta lingon100 g äppelmos20 g saltBlanda mjöl, vatten och surdegen som stått över natten. Blanda sedan i lingon, äppelmos och salt och kör ca 3 minuter på lite högre hastighet. Dela degen i två delar och forma försiktigt runda bröd som får jäsa 60 minuter i jäskorgar
Blanda med salt och mjöl tills du har en konsistens på smeten som går att forma. Fukta händerna med kallt vatten, forma en boll av smeten och koka en provpalt för att se att smeten håller ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.