Efterrätter

Efterrätter

Desserts to die for....
Julgodis - Skumtomtefudge

Julgodis - Skumtomtefudge

Här kommer ett recept till på julgodis. Receptet är hämtat från Monica Ahlberg med små justeringar. ca 12 bitar skumtomtar2 dl socker1 dl vispgrädde50 gram smör150 gram vit chokladBlanda ihop skumtomtar, socker, grädde och smör i en kastrull
Fattiga riddare

Fattiga riddare

Någon som har saknat fattiga riddare. Här är mitt egna recept på fattiga riddare på lchf 'vis. Du behöver ljust lchf-bröd, jag använder mig av formfranska
Saffranssnurra

Saffranssnurra

Smula jästen i en bunke. Värm havredrycken fingervarm, 37°. Tillsätt finstött saffran i havredrycken. Häll blandningen över jästen och rör tills den löst sig
Cupcakes till Alla hjärtans dag

Cupcakes till Alla hjärtans dag

Red velvet cupcakes till gårdagens alla hjärtans dagfirande. Spritsade med cream cheese frosting och garnerade med ett hjärta gjort av sockerpasta

Spökbakelse till Halloween

 En enkel spökbakelse, kan du göra muffins så kan du göra den här. Låter det som en bra deal. Det enda du egentligen gör, som skiljer sig från en vanlig muffins, är att du täcker (spacklar) den med vispgrädde och täcker den med en bit sugarpste
Polkagrisfudge

Polkagrisfudge

Hittade ett recept inne hos Louise´s Spis som jag bara var tvungen att testa nu när jag hade äkta Gränna polkagrisar hemma och så tokgott det blev och sött, sött så näshåren krullar sig, så klart med allt socker som är i
Kladdkaka ”Rocky road”

Kladdkaka ”Rocky road”

Sätt ugnen på 175°C. Smörj en form med löstagbara kanter (24 cm) med flytande margarin och mjöla. Smält Milda Mat & Bak och låt svalna
Cake Pops

Cake Pops

Jag bakade mina första cake pops eller kaka på pinne. Innan de blev cake pops, gjorde jag en chokladkaka (klicka här för recept)
Citron- och passionsfruktstiramisu

Citron- och passionsfruktstiramisu

Vårsolen skiner, det börjar anas knoppar på körsbärsträdet vid vår entré och snödropparna har kommit upp ur rabatten
"Köpe-chokladbollar"!

"Köpe-chokladbollar"!

Japp, hittade äntligen ett recept på chokladbollar som blir sådär fluffiga som de där är som man köper i paket
Knäckig äppelkaka i långpanna

Knäckig äppelkaka i långpanna

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Äppelsmulpaj

Äppelsmulpaj

Sätt ugnen på 200°C och smörj pajformen. Skala och ta bort kärnhusen på äpplena. Skär i små bitar och lägg i en avlång form (ca 25x20 cm), alternativt en rund form (26 cm)
Citronkladdkaka

Citronkladdkaka

Smält margarinet och låt det svalna. Värm ugnen till 150°C. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt vetemjöl och vaniljsocker, väl blandat, samt rivet skal och saften från en citron
Snabb smulpaj med vaniljvisp

Snabb smulpaj med vaniljvisp

Sätt ugnen på 200-225° C. Skala och tärna äpple grovt, blanda ner övriga ingredienser och blanda väl (det kommer att släppa vätska)
Hallon & blåbärs cheesecake

Hallon & blåbärs cheesecake

Botten. Smält margarinet i en kastrull, mixa gärna muslin lite lätt i en matberedare och slå över det smälta margarinet
Bärflarn

Bärflarn

Värm upp ugnen till 200°C. Blanda mandelmassan, ägget och äggvitan till en jämn smet. Tillsätt sockret och vetemjölet och blanda ordentligt
Pannkakor med drottningvisp

Pannkakor med drottningvisp

Vispa Milda visp och vänd ner hälften av bären. Smaksätt eventuellt med lite florsocker. Låt stå kallt medans du gräddar pannkakorna