) men en riktigt fin renytterfilé som faktiskt var svensk hade de så den fick det bli. Vi fortsätter väl inläggen här med resten av nyårsmenyn och denna gång har vi kommit till varmrätten
Koka rödbetorna och skala, dela dem i kvartar eller halvor om de är stora, fördela i tallrikar. Rödbetormed fetaost & rostade solroskärnor4 portioner600g färska rödbetor200g fetaostca 100g solroskärnoren knippa gräslök, hackadolivolja, salt, pepparRosta solroskärnorna med lite salt i en stekpanna, ställ åt sidan. 600g färska rödbetor
Borsta med en mjuk borste så att betorna inte skadas. Idag tar jag hand om lite rödbetor. Mät upp kokspad och blanda med de övriga ingredienserna till lagen
Garnera med rocculablad. Jag har inte varit så förtjust i rödbetor förut. Chèvre innehåller bara en låg mängd laktos, och brukar tolererades av personer med laktosintolerans, men fråga personen själv för säkerhets skull
Lägg till sist på de varma rödbetorna och fetaosten och toppa med frön, olivolja och balsamico. Dra av skalet med händerna, skär i klyftor och lägg i en ugnsform
Häll av kokvattnet och spola av rödbetornamed kallt vatten. Känn efter med en provsticka. Skölj rödbetorna men låt skal, rotspets och blastfäste vara kvar
Lägg ut rödbetorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Dessa är så goda att koka och äta med smör, salt och nymald svartpeppar eller att rosta i ugnen
Renytterfilén är så tunn så att den blir färdig på kort tid. Salta, peppra och bryn renytterfilén runt om i stekpanna, ca 10 min. Kontrollera med termometer så att innertemperaturen är ca 58° för rött kött och 62° för rosarött
Nu har jag kombinerat linssalladen (länk här) med dessa rödbetor. Häll av vattnet och blanda de varma linserna med rödlöken och dressingen och låt svalna
Såser & övriga tillbehör,. Jag är mycket för smakrik mat och hur olika smaker gifter sig med varandra. Här är ett bra exempel på olika smaker som gifter sig bra ihop, nämligen rödbetor, fetaost och rosmarin
Börja med att diska två stora burkar som du skall ha betorna i. Vi har ett trädgårdsland och i det har vi odlat lite rödbetor som det nu var dags att lägga in
Låt dra på eftervärme en stund med lock på, så blir fetaosten mjuk och god. För att inte skärbrädan ska bli röd så brukar jag lägga rödbetorna på ett dubbelvikt hushållspapper när jag skär dem i skivor
Blanda rödbetornamed vinäger, olja, salt och peppar. Servera tillsammans med rökt fisk och potatis. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, behåll lite av blasten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.