Här är ett alternativ som fungerar utmärkt istället för parmesan. Blanda ihop alla ingredienser i en matberedare och pulsera tills solrosfröna börjar slås sönder och blir mindre bitar (gör de så fina du själv vill)
Ordna grönsakerna så att olika färger hamnar intill varandra. Låt glasyren svalna till rumstemperatur. Se till att du får med mycket av basilikan i glasyren
Knäck äggen i en bred skål med vatten och vispa tills det skummar. Fräs lök, vitlök och lagerblad i 5 minuter tills löken och vitlöken har blivit mjuk. Låt småputtra tills vätskan har kokat ur och såsen blivit tjock (cirka 15 minuter). Värm upp ugnen till 230°C. Banka varje kycklingbröst på en skärbräda med en köttklubba tills de är drygt 1 cm tjocka. När oljan har hettats upp, lägg i kycklingbitarna och stek i 4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna med en krispig yta. Gratinera i 20 minuter eller tills osten fått bubblor. Lycka tillKungenskock 1/4 kopp (60 ml) olivolja (extra virgin), plus 3 matskedar
Vispa 75 g smör vitt & fluffigt tillsammans med 2 dl florsocker. Tillsätt 5 äggulor en i taget. Vispa 5 äggvitor & 2 dl socker till ett hårt & vitt skum. Vispa till sist ner 2 msk kakao. Grädda ca 15-20 minuter, tills kakan är torr i 175 grader
Lägg i laxen med skinnet nedåt i stekpannan och vrid upp till högsta värmen. Kungen kock. Lycka till. Vänd laxen och stek i ytterligare 3 minuter, eller tills den är tillräckligt vällagad. Tillsätt 3 matskedar vatten, ost och puré
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.