Länge har jag gått och tänkt att jag skulle göra ett gott och saftigt morotsbröd som är hälsosamt och packat med fibrer, vitaminer, proteiner, bra fetter och med få kolhydrater
Brödet är precis så som det utlovas. ett vitt, luftigt och lite segt bröd med goda hål och fin skorpa. Brödet passar bra till små och stora bufféer då det är en stor sats, men även till plockmat (servera då gärna med lite olivolja att doppa i) eller till en god frukostmacka
Jag har sagt det förrut och jag säger det igen - nybakade frallor till frukost ÄR gott. ) De här är även en favorit hos många av er läsare har jag förstått
Detta brödet blev verkligen lyckat. Forma brödet till en avlång limpa. Smörj en avlång brödform. lägg i brödet och låt jäsa ytterligare tjugo minuter innan du gräddar det mitt i ugnen i ca fyrtio minuter
Vill du göra ett helt bröd i gryta går det alldeles utmärkt. Kväll. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vatten och mjölk när jästen är upplöst
Jag tycker mycket om bröd och jag hade farhågor att jag inte klarar mig utan det. Jag provade recept för nyttigt LCHF bröd och blev förtjust i det med första tugga
Blanda jäst och vatten. Rör ned resten av ingredienserna. Låt jäsa i 12 tim i rumstemeratur. Baka ut till limpor, degen är lite lös, lägg på plåtar och låt jäsa 1 tim
Receptet har vi hittat i boken "Bröd för alla sinnen" av bl. a Stina Algotson, en brödbok som kommit att bli en riktig favorit och som används flitigt i vårt kök
Dra isär brödbitarna och tryck ur lite av luften i bröden. Låt bröden svalna på ett galler. Sätt tillbaka plastfolien och låt bröden jäsa ytterligare 60 minuter