Här kommer det lovade receptet på det underbara brödet jag fick till häromdagen. Brödet är gott som det är eller med något mer 'smaklöst' pålägg & får dig att kanske springa på toaletten mer än 1 gång per dag som mamma uttryckte det, haha
bakat,bröd. Skicka med e-post. Häll på olja, sirap och filmjölk och rör om till en jämn smet. Gör dubbel sats av detta brödoch tillsätt 1dl hackade torkade fikon och 1dl torkade aprikoser i den andra satsen. 4 dl vetemjöl3 dl grahamsmjöl3 dl rågsikt4 dl blandade frön, linfrö, rågkross, solrosfrön, vetekli1dl krossade hasselnötter1dl krossade valnötter4 tsk bikarbonat1 tsk salt0,5 dl rapsolja0,5 dl mörk sirap1 liter filmjölkBlanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, bikarbonat och salt i en stor bunke. 4 dl blandade frön. 1dl krossade hasselnötter. 1dl krossade valnötter
Nyttigt glutenfritt brödmednötter, frön, frukt och bönor. Det här brödet är så gott att jag tror att även någon som inte är glutenintolerant skulle älska det och inte känna skillnad på det här brödet jämfört med ett vanligt bröd
För att variera brödet kan du istället för mango och nyponmjöl smaksätta det med till exempel. Förvara i plastpåse i kylen och skiva eftersom, då håller brödet sig bäst
Mörktmandelbröd. Det har blivit en hel del experimenterande med nya brödrecept här i Alanya i vinter. Att baka och njuta av glutenfritt bröd har gett en ny dimension till min livsstil det senaste året
När degen inte är kletig i mitten så brödet klart. Tillsätt sedan salt, torkad frukt (fikon och russin), frön (solros och pumpa) ochnötter (hasselnötter)
Kakaohalten på chokladen kan du också reglera själv, det är själva sammansättningen av torkad frukt, bär ochfrön som är det nyttiga och jag lovar, man behöver ingen stor bit för att känna att behovet är mättat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.