Lovade att dela med mig av helgens godisrecept. Slänger in dom lite snabbt så kan ni göra nåt roligare än det jag ska syssla med - naturkunskapsprov i sex timmar
Förra året hade jag och Isa en liten bakdag innan jul då vi bl. a. gjorde snöbollar. Kollade igenom min gamla receptbok där jag hade skrivit upp receptet och slängde som hastigast ihop en sats häromdan
Här kommer ett recept till på julgodis. Receptet är hämtat från Monica Ahlberg med små justeringar. ca 12 bitar skumtomtar2 dl socker1 dl vispgrädde50 gram smör150 gram vit chokladBlanda ihop skumtomtar, socker, grädde och smör i en kastrull
Bryt cholkaden i mindre bitar och smält i ett vattenbad på spisen eller i micron. Fyll ischokladformarna med den smälta chokladen och vänd dem därefter upp och ner så att det mesta av chokladen rinner ur
Blanda Milda mat & visp, sirap, socker och margarin i en kastrull. Koka blandningen utan lock tills temperaturen är 125° eller tills den klarar kulprovet
Hacka chokladen. Koka upp Milda mat & visp med Milda margarin, apelsinsaft och florsocker. Dra kastrullen åt sidan och tillsätt choklad, kanel och apelsin cest, rör till en jämn smet
Hacka chokladen. Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta från värmen och låt svalna något. Rör ner chokladen och rör om tills smeten blivit jämn och blank
I kväll har jag varit på ett fik med en kompis i fyra timmar. Det var alldeles för länge sedan vi sågs så vi hade mycket att surra om, tiden gick fort för det kändes inte som mycket mer än två timmar