Lägg på plåt och tryck till med gaffel. Citronknappar med lakrits100 gram rumstempererat smörfinrivet skal av en citron0,5 tsk vaniljsocker0,5 dl strösocker2,5 dl vetemjölVispa ihop smör sockret och citronskalet med elvisp. Pensla med kallt vatten och rulla i1 dl strösockeroch 1
Det känns som att det har varit lite snålt med sötsaker här i bloggen på senaste tiden och det beror helt enkelt på att vi försökt äta det vi har i frysen för att kunna frosta av den
Smaksatt med lemoncurd och med mjuka vågor av söt maräng. Rör smöret med sockret vitt och fluffigt. Vispa äggvitorna med sockret till marängen till ett fast skum och fördela jämt över kakan
Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
De var väldigt goda med denna smaken. Blanda ihop med mandelsockret. 5 dl florsocker1 tsk vaniljsocker1 äggula2 tsk lakritspulverVispa smör med sockret, i med resten tills du har en smet, som spritsats på hälften av kakorna och läggs ihop två och två
Vispa ner mjöl och vaniljsocker med en handvisp, och vispa även ner citronskalet och citronsaften. Blanda ingredienserna till degen (jag körde i matberedaren) och platta ut i en form ( cirka 20*20 cm), klädd med bakpapper
Sätt ugnen på 175°C. Vispa smör och socker. Vispa i citronskal och citronsaft samt ägg och äggulor. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en skål och vänd ner det i smeten
Den här citronkakanmed blå vallmofrön pimpad med en sockerlag är den typen av kaka. citronkaka. Täck en avlång bakform med bakplåtspapper allt smöra den och bröa med ströbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.