vild

vild

Stek med ingefära, honung och balsamvinäger

Stek med ingefära, honung och balsamvinäger

I dag börjar sportlovet för Olivia och Isak men tyvärr blir det ingen skidresa i år. Jag ska inte vara ledig nån hel dag under lovet men har tagit sovmorgon idag för att hinna äta en mysig frukost med storbarnen, sen kommer jag nog sluta tidigare vissa dagar och ta långluncher andra dagar
Tjälknöl av fransyska

Tjälknöl av fransyska

Tjälknöl av fransyska. Enligt ursprungsreceptet så använder man sig av älgkött när man tillagar denna delikatess
Rödvinsmarinerad fransyska

Rödvinsmarinerad fransyska

Den som väntar på något gott. Efter 2 dygn i rödvinsmarinaden blev det en underbart god stek. 1,5 kg fransyska eller rostbiff1/2 flaska rödvinnågra lagerblad4 krossade vitlöksklyftornågra kvistar rosmarinsalt pepparPutsa köttet fri från hinnor och lägg ner det i påsen med marinaden
Älgstek

Älgstek

Husmanskost, okomplicerat och väldigt gott. Recept. Stek (jag använde älg, tack pappa). 3 morötter. 1 stor gul lök
Matlagningstips: Rådjur

Matlagningstips: Rådjur

När vi lagade rådjur förra helgen berättade Henrik en rolig anekdot om rådjuret han stod och bräserade i sin stora gjutgärnsgryta
Örtkryddat rådjur

Örtkryddat rådjur

Putsa rådjurs biten fri från hinnor, salta och peppra väl. Blanda persilja, timjan och vitlök och rulla köttet så att örthacket fastnar runtom