Sätt in ugnen tills pizzan får fin färg, servera gäna med bea-sås och ruccolasallad. Det amerikanska temat rullar vidare och det blir bara bättre och bättre
Till gjorde jag blomkålsris och en curry- och gurkmejaröra. Och så gjorde jag en creme fraiche-röra, ta bara creme fraiche, curry, gurkmeja, salt, peppar och ett stänk citron, smaka av med kryddorna tills det blir god smak
Tillsätt äggen under kraftig omrörning ca 3-4 minuter. Tryck ner 2-4 klyftade, skalade äpplen i ett fint mönster i smeten. Strö över 1-2 msk socker blandat med 1 tsk kanel. Grädda äppelkakan 30-40 minuter i 200 º ugnsvärme, sänk värmen till 175º mot slutet
Rör ihop Philadelphia-osten med sockret till en slät smet. Blanda citronskalet, mjölet, gräddfilen och citronsaften och rör ner i Philadelphia-ost smeten
Om du använder riktig citron - riv det yttersta på citronskalet fint och pressa citronen. Sätt in i nederdelen av ugnen och grädda den i 10-12 minuter (den skall inte ha så mycket färg)
2015-05-28 12. 4-6 msk isvatten. Göm strimlornas ändar innanför pajformens kanter och grädda i ugnen i ca 40-50 min tills pajen är gyllenbrun. 4-6 msk isvatten
FacebookSkriv utE-postTwitterPinterestRelaterade 1 litet vitkålshuvud. Min fina vän Mats tipsade om den här supergoda coleslawn han gjort (finns här) och efetrsom jag älskar coleslaw OCH senap så svängde jag ihop den en kväll förra veckan
Häng med bästis står på min to do-list idag, och det ser jag fram emot. Jag har varit lite slarvig med att skriva veckomatsedel här hemma nu i ett par veckor, men nu ska en ny skrivas idag och maten ska inhandlas
Här och nu idag, så tänkte jag att jag skulle bjuda er på den allra vanligaste av dem alla när det kommer till efterrättspajer på Thanksgiving - pumpapajen
Internationella PIzzadegen - Tonfiskpizza med färska tomater och rödlök. Idag är det ju tisdag, och däremed egentligen inte alls matsedelsdag, men med tanke på att gårdagen var Nyårsdagen och således röd, så tänker jag att det kan passa med en matsedel så här en tisdag, lagom till vardagens återkomst
Jag lyckades dock med en bedrift jag aldrig lyckats med förr - jag brände första plåten med bullar. Nåväl, ny vecka som sagt, och det innebär ju så klart även ny matsedel, och den kommer givetvis här
Nu har det blivit mycket bakat och dessertartat på sistone. Hoppas ni inte misstycker. Jag tvivlar visserligen på att det är någon som blir akut allergisk mot en blogg med för många bakverk postade på rad, men i grund och … Fortsätt läs →
Veckomatsedel. Hur tänker du när du planerar matsedeln för veckan. En perfekt matsedel innehåller också en blandning av olika matlagningssätt, nyskapande rätter, omtyckta klassiker och någon riktigt snabblagad rätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.