Rostbiffen helstektes långsamt i ugnen och serverades sedan med en varm sallad och fikon. Under tiden kötten vilade så stekte jag skogschampinjoner, sparris, tomater och machesallad lätt
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Mmm, den här lördagen blev det riktigt gott, nämligen, marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris och till det en rotfruktsgratäng
En nyttig libanesisk salladmed fantastiska smaker. Förslag på grönsaker att blanda i salladen. Gröna linser som får marineras i en syrlig vitlöksmarinad tillsammans med mynta och persilja
Strimla salladen, riv eller grovhacka koriandern och myntan och blanda medsalladen. Strimla kålen och lägg med moroten och gurkan, strö över saltet och blanda väl
Då vill jag tipsa om en enkel och mättande salladmed massa nyttigheter,. som energirika linser, avokado full med nyttiga fetter och näringsrika valnötter,
Blanda det med grönsakerna och strö över mynta, salt och peppar. det bästa är att låta salladen vara i kylen i en halvtimme innan servering, men det går bra att äta den direk
Stick i en köttermometer med spetsen i mitten av köttbiten och ställ in i nedre delen av ugnen. När köttet nått den temperatur du vill ha, prova gärna att sticka i termometern på något mer ställe i köttbiten när du tar ut den för att kontrollera att det är ungefär samma temperatur (ibland kan det hända att man missat mitten av köttbiten med termometern och då kanske man behöver ställa in köttbiten en stund till i ugnen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.