Kantarellpajmedvästerbottensost. Häll fyllningen i pajskalet och toppa med kantarellerna. IngredienserPajbotten125 g smör2 st ägg1 dl kokosnötsmjöl1 dl fiberhuskFyllning3 st ägg200 g riven västerbottensost3 dl vispgrädde. 200 g riven västerbottensost
250 g smördeg 3 dl västerbottensost, riven 2 ägg 2 dl mjölk salt & peppar Tillbehör. Löjrom, kräftstjärtar eller räkor gräddfil röd lök, hackad eller dill Skär smördegen i rutor och tryck ut i en muffinsform med plats för 12 pajer. 3 dl västerbottensost
Mixa mjöl, smöret i bitar i en matberedare med kni-ven monterad till en smulig massa. Fräs svamp och purjolök i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in
Fräs lök och svamp i smör tills vätskan kokat in, krydda med salt, peppar och timjan. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 22 cm, nagga botten. Ta ut och låt pajen sätta sig 5–10 minuter innan du serverar med sallad
En riktigt läcker kantarellpaj av alla härliga trattisar jag fått. Jag tog också upp ett litet paket rökt skinka från frysen, och i kylen hade jag brysselkål som behövde lite sällskap, liksom osten vi köpte under skördefesten ”Ölands-osten med smak av calvados” helt otroligt god, men nu börjar den gå på sista versen som påläggsost
Nagga pajbotten med en gaffel. Fräs i smör tillsammans med lökhacket tills vätskan kokat in. Kavla eller tryck ut degen i en osmord pajform, gärna med löstagbar kant, som mäter 24-26 cm i diameter
Just nu går det att hitta en hel del kantareller i skogarna och tänkte därför att det ju inte kunde passa lämpligare än att dela med mig av mitt recept på vegetarisk kantarellpaj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.