3/4 dl vispgrädde. Sjud försiktigt ihop äggulorna, socker och grädde i en kastrull. Ta sedan kastrullen åt sidan och blanda i smör och chokladen i bitar
Men nu var det så att jag skulle göra en chokladtårta och kände att jag inte riktigt ville fylla den med vaniljkräm, sökte runt lite efter recept på en motsvarande chokladkräm men hittade inget recept som riktigt föll mig i smaken
½ dl vispgrädde. Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt smör och grädde. Rör till en slät kräm. Låt svalna och få bredbar konsistens i rumstemperatur, det tar några timmar
Servera med färska bär. Mormors fenomenalt god chokladkräm. Servera med färska bär. 200 g vit choklad (går även att göra med 70% choklad). 200 g vit choklad (går även att göra med 70% choklad)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.