Mina favoriter

Mina favoriter

Bacon och kantarellimpa

8 portioner Ingredienser. 800 gr nötfärs 1 gul lök 3 dl vatten 4 msk ströbröd 1 msk potatismjöl 3 msk fond (½ tsk salt) 1 krm svartpeppar 1 ägg Fyllning
Kall sås och jordgubbar på flaska

Kall sås och jordgubbar på flaska

Idag kikar vi in lite snabbt och tipsar om senaste röran vi haft i köket, en röra som vi absolut tycker att ni också ska ha i era kök
Tunnbrödssnittar

Tunnbrödssnittar

Finstrimla löken, skär bort kärnhuset i gurkan och tärna fint. Rör ihop färskost, senap och riven ost till en slät massa
Bästa tårtbotten receptet

Bästa tårtbotten receptet

I går prövade jag ett annat tårtbotten recept,annars brukar jag köra 3lika delar. Men jag kollade igenom en gammal tidning och det var ett bröllop reportage med Gunilla Wall,hon som har och jag var tvungen att testa på
Pulled Pork med goda tillbehör

Pulled Pork med goda tillbehör

Den perfekta maten för de dagar då man hellre är ute än står vid spisen och lagar mat. Dagen före tillagning kryddar man upp karrén ordentligt, låter den vila i kylskåpet över natten

Vaniljsås

Vaniljsås. Tillagningstid. 20 minuter. Ingredienser. 6 portioner. 2 st äggulor. 0,5 dl florsocker. 2 tsk potatismjöl
Helstekt benfri Karré med mycket smak

Helstekt benfri Karré med mycket smak

På extrapris kan man hitta benfri karré i bit för 39-49. - kilot. Passa på och köp en rejäl stek så har du mat för flera dagar eller att bjuda middagsgästerna på
Hjortronparfait

Hjortronparfait

Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Vispa äggulorna i en skål och häll i sockerlagen under kraftig vispning
Stekt lax med krämig limesås

Stekt lax med krämig limesås

Limesås. Pressa ur saften från limen, hacka koriander och blanda med crème fraiche och fisksås. Låt mogna i kylen någon timme
Moussaka på potatis

Moussaka på potatis

Sätt ugnen på 200°C. Skala och hacka lök och vitlök. Sätt grytan på en kall platta. Häll i Milda och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget
Pulled pork

Pulled pork

Gnid in rubben runt om fläskkarrén. Lägg i en ugnsform och täck med folie. Ugnsbaka i 125° ca 6-7 timmar
Veckans matsedel

Veckans matsedel

Idag är jag hemma med sonen som är förkyld. Sådana dagar som egentligen är perfekta att ta ikapp sånt som man inte hinner göra under veckorna som bakning, städning mm
Belgian Waffles (Belgiska Våfflor)

Belgian Waffles (Belgiska Våfflor)

Jag tror inte att det var så många som missade att det var Våffeldagen igår. Mataffärer häromkring bjöd på nygräddade våfflor till glada kunder och bloggar, facebook samt Instagram fullkomligt översvämmades av våfflor av alla de slag och former
Blodpudding och potatisbullar

Blodpudding och potatisbullar

Men sedan dess har jag inte ätit det över huvudtaget, så igår bestämde jag mig för att prova att göra mina egna
Älgmiddag med potatisgratäng och kantareller

Älgmiddag med potatisgratäng och kantareller

Till maten serverades som tillbehör svart vinbärsgelé och mina egna saltgurkor. Vilse i spenatenImorse gav jag mig ut i skogen, som ligger norr om mitt hus
Älgskavsgryta!

Älgskavsgryta!

Inspirerad av makens jaktlycka under dagen idag, en älgkalv och en hjort, bestämde jag mig för att göra älgskavsgryta med potatismos och lingonsylt till middag
Kräftsoppa

Kräftsoppa

Riv morötter grovt. Fräs i smör tillsätt 2 msk mjöl. Och späd med vatten+ kräftspadet. Tillsätt buljongtärningar och cream fraich
KRÄFTSKIVA & KRÄMIG KRÄFTSOPPA

KRÄFTSKIVA & KRÄMIG KRÄFTSOPPA

Spontanitet är ju alltid kul. I veckan som gick så bestämde vi oss för att ha ett litet kräftkalas under lördagen
Norrlandspizza

Norrlandspizza

Ugn 225º. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37º, fingervarmt. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg
Gulaschgryta med Spätzle

Gulaschgryta med Spätzle

Grovhacka löken. Fräs löken och köttet. Lägg i kryddorna, tomaterna, buljongtärningen, hackad vitlök och vattnet

Dillkött, en av mina favoriter

Det är ju lite svårt att få kokkött att se gott ut men alla vet väl att om köttet fått koka sakta med lite grönsaker och kryddor tills det är mjukt och lossnar från benen så smakar det ljuvligt