När alla hjärtans dag närmar sig fylls hyllorna i butikerna med geléhjärtan i fina presentaskar. En fin och symbolisk gest, men varför måste det vara så att så fort vi ska köpa presenter vid högtider så måste det vara något med socker i
Glömt bort det här med julgodis eller plötsligt insett att det behövs mer godis till julbordet. En liten sats knäck som den här tar ungefär 15-20 minuter att koka beroende på kastrullens storlek och blir ca 20-25 knäckformar
Jag brukar oftast dela mina brownies i några mindre bitar som jag lagrar i frysen. Mina mini-brownies dekorerade jag med små rosor som jag gjort i sugarpaste och ett blad citronmeliss
Bak-året 2013 kunder inte ha börjat på ett bättre sätt än med dessa underbara magiska godis bars. Visst är det bra med nyårslöften i hälsans tecken men för att man ska orka hålla igång med träning och nyttig mat tycker jag det krävs avbrott med något syndigt gott och det är precis vad de här är
Blanda alla ingredienserna i en vid tjockbottnad kastrull. Koka blandningen under omrörning tills den håller karamellprovet (några droppar av smeten som hälls i kallt vatten skall stelna och kunna brytas sönder)
Något som hör julen till är ju självklart knäck och de finns nu med många olika smaksättningar, exempelvis lakritsknäck, saffransknäck, limeknäck, chiliknäck, chokladknäck mm
Lite tidskrävande och bökigt är det nog, men när du gjort fudge efter mina recept några gånger. Ja, ekonomiskt godis kan man nog inte påstå att det här är
Dessa tryfflar har en mild smak av både choklad och lakrits. Rullas de i kakao blir det mer chokladsmak på tryfflarna och rullas de i socker kommer lakritssmaken fram lite mer
Överst på fatet ligger lakritskola, som har hamnat överst bland minafavoriter. Då var det fredag, och denna vecka har verkligen varit fullspäckad, så det ska bli härligt med helg
Mina barn är rätt tokiga i klubbor, så nyligen investerade jag i en form att gjuta klubbor i. Sedan fick det svalna någon minut innan jag särade på mandlarna med mina bara händer
Varje år gör jag minst en ny sort utöver mina klassiska favoriter men jag tippar på att det i år kommer bli extra många nyheter utöver knäck, kolor, fudge och annat
Till mitt dessertbord bakade jag allt själv, alltså var all godis hemmagjort. Dels för att jag ville testa lite olika nya recept och dels för att jag tycker att allt smakar bättre hemmabakat, utan konstiga tillsatser =)
Sikta florsocker på en plåt. Olja ett bakplåtspapper eller godisformar lätt med olja. Rör ihop socker, vatten och glykossirap i en tjockbottnad kastrull