Jag bakar sällan bärpaj hemma så jag har inte riktigt något favoritrecept att gå tillbaka till. Häromveckan hade vi middagsgäster mitt i veckan och kom i sista minuten att vi också ville bjuda på en efterrätt
Här kommer ännu ett recept från en bloggläsare Linda, ett super super gottfröbröd som jag har hunnit med att bakaflera gånger, det känns som att om man tar en bitmed lite smör och en ost på så kan man inte slutaman måste bara ta en bit till och kanske ännu en bit till
Sonen har bakat tårtor till släkten som kommer i helgen för att fira att han fyllt 17 år. Det blev en favorit, Dajmtårta, en riktig höjdar tårta som går att förbereda flera dagar i förväg, är glutenfri och dessutom försvinnande god
Toscakaka i långpanna 6 ägg6 dl socker7,5 dl vetemjöl3 tsk bakpulver150 g smält smör1,5 dl mjölk Gör så härVispa ägg och socker vitt och pösigtTillsätt de torra ingredienserna växelvis med mjölk och smörGrädda i långpanna i 175 grader i ca 15 min (känn med sticka om kakan är färdig) Under tiden kakan gräddas görs enToscasmet 200 g smör2 dl socker5 msk vetemjöl5 msk mjölk4 dl mandelflarn el skållad och hackad sötmandel Gör så här Blanda alla ingredienser till smeten i en kastrullVärm på svag värme tills allt löst sigBred smeten på den varma kakan och grädda i ytterligare ca 10 minuter, tills den fått fin färg Toscakaka i långpanna 6 ägg
Kan inte påstå att jag är någon flitig användare av lakritspulver, burken med lakritspulver som jag köpte i våras för att göra hallon- och lakritsglass har nämligen stått orörd sedan dess, men härom dagen kom jag över ett recept på kladdkaka med lakrits som fick mig att ta fram och damma av den bortglömd burken med lakritspulver igen
Choklad- & Vaniljmuffins10 stora 4 dl vetemjöl3 msk kakao2 msk chokladpulver (o´boy eller liknande)1 tsk bakpulver0,25 tsk bikarbonat0,5 tsk salt1,5 dl strösocker1 ägg, lätt vispat2,25 dl mjölk2 tsk vaniljsocker75 g smör, smält och avsvalnat Topping1,5 dl vispgrädde1,5 dl strösocker0,5 dl ljus sirap0,5 msk smör2 dl salta jordnötter Gör så härFörvärm ugnen till 200 graderPlacera ut pappersformar på en plåt,eller smöra fördjupningarna i en muffinsplåtBlanda samman de torra ingredienserna, utom vaniljsocker, i en stor skålI en annan skål blandar du ägg, mjölk, vaniljsocker och smält smörTillsätt blandningen till de torra ingredienserna ochrör om lätt tills allt precis har blandatsFördela smeten jämt i de förberedda formarnaGrädda i ca 20 minuter eller till muffinsen rest sig och är fastaLåt svalna på plåten i 5 minuterFlytta dem sedan till ett galler Häll grädde, socker och sirap till toppingen i en kastrull, låt det koka ordentligt till 120 grader, rör då och dåTa bort från värmen och klicka ner smöretRör om ordentligt och blanda ner jordnötternaHäll nötkolan över muffinsen och låt stelna 10 stora
Jag har tidigare berättat att jag inte bakar särskilt ofta ,förrutom vaniljbullar som brukar uppskattas här hemma, och idag har jag alltså bakat en laddning med vaniljbullar
Javisst är det många ingredienser, men brödet är egentligen väldigt lättbakat. Lycka till och dela gärna med dig hur det går, om du testar att baka brödet