Fisk

Fisk

  • 16 Recept
Pasta med basilika och fisk

Pasta med basilika och fisk

Att blanda parmensanost och fisk är inget för italienare men det struntar jag i denna dag. Vänd fiskbitarna i vetemjöl och sen i äggblandningen
Fiskpinnar av torskfilé

Fiskpinnar av torskfilé

Fiskpinnar man köper i frysdisken är totalt ingenting i jämnförelse att göra egna. Det är mer fisk än ströbröd i dessa hemgjorda,  och fram för allt så smakar det fisk
Fiskgratäng

Fiskgratäng

Som utlovat så bjuder vi idag på en fiskgratäng, så klart en riktigt god sådan. Ta ur fisken och låt den rinna av ordentligt (slå inte bort vätskan) och lägg den i gratängformen
Fiskgratäng

Fiskgratäng

Ska ni handla fisk så åk till Läjets fisk. Färskare fisk kan inte köpas i Varberg. Så här gör jag fiskgratäng
Fiskgratäng med räkor

Fiskgratäng med räkor

Salta och peppra fisken. Häll fiskspadet från formen i en kastrull tillsammans med mjölk och vetemjöl. Lägg fisken i mitten och häll över såsen
Saffransdoftande fisksoppa med enkel aioli

Saffransdoftande fisksoppa med enkel aioli

Gör jag en "helg" fisksoppa så brukar jag ha i både torsk och lax och även musslor men det här blev en "mitt i veckan" soppa som fick bli lite enklare helt enkelt
Fisksoppa med saffran och aioli!

Fisksoppa med saffran och aioli!

Skala räkorna och skär fisken i sockerbitsstora bitar, hit går bra att förbereda. 200 g torsk eller annan vit fisk. 2 tärningar fiskbuljong. Vid servering koka upp soppan, dra av kastrullen från plattan, lägg i musslor, fisk och räkor, lägg på lock och låt stå 5 minuter, rör om försiktigt och servera. 200 g torsk eller annan vit fisk. 2 tärningar fiskbuljong
Fiskgratäng med dill och räkor

Fiskgratäng med dill och räkor

Oj va lycklig jag blev i unga år när mamma lagade fiskgratäng. Det är fritt fram att använda den fisk man tycker bäst om, men jag föredrar en till köttet kraftigare vit fisk såsom kolja eller torsk
Saffransdoftande fiskgryta med Basilikacrème och bröd

Saffransdoftande fiskgryta med Basilikacrème och bröd

Lägg hälften av basilikacrèmen i en skål att servera till grytan Saffransdoftande fiskgryta. Skär fisken i 2-3 cm stora bitar. Låt stå med lock ca 8 minuter, tills fisken är klar. 300 g skinn- och benfri vit fiskfilé (t ex torsk
Rödspätta i riktigt god fiskgratäng!

Rödspätta i riktigt god fiskgratäng!

Idag har jag äntligen testat en fiskgratäng, som jag egentligen hade tänkt laga förra veckan. Vispa ihop grädde, creme fraiche och fiskbuljong utan att såsen kokar
En gammal fiskgratäng i ny tappning.

En gammal fiskgratäng i ny tappning.

Då så, då är måndagen åter på plats och idag har vi faktiskt ett fiskrecept att bjuda er på, allt för att ni ska hinna planera in middagen tills i morgon när det är "fiskätardag"
Citron och pepparmarinerad torskrygg

Citron och pepparmarinerad torskrygg

Putsa och torka av fiskfilen och dela den i två bitar. Låt fisken stå i denna marinad i en timme. Nu är det dags att steka fiskfileérna i en smörad stekpanna, stek fisken på bägge sidor inte mera än i några få minuter, just så länge att fiskköttet har blivit nästan genomstekt, det ser du genom av att fiskköttets äggviteämnen så att säga har koagulerat, och när det gäller för torsken så blir köttet så där lätt, lätt rosa-aktigt och fast i konsistensen
Gräddig fiskgratäng med mandel och broccoli

Gräddig fiskgratäng med mandel och broccoli

Lägg fisken på grönsakerna. Fiskens omega 3-fettsyror har många goda effekter, de skyddar våra hjärtan, håller våra hjärnor alerta och kan lindra inflammatoriska sjukdomar, därför är det bra att försöka äta fisk flera gånger i veckan. Kan dock erkänna att det inte är alla veckor vi äter fisk här hemma, men för det mesta äter vi i alla fall fisk en gång i veckan, sen ska man inte glömma att även sardinen/ makrillen på smörgåsen eller sillbiten/ansjovisen till ägget också innehåller omega 3. 1 fiskbuljongtärning. Tillaga fisken i ugn i 225 grader i ca 15 minuter. 1 fiskbuljongtärning
Snabblagad fisk med touch av Asien

Snabblagad fisk med touch av Asien

Det tål att upprepas hur nyttigt det är med fisk, som dessutom går så snabbt att tillaga. Torsk med röd curry4 portioner 1 gul lök10 champinjoner1 röd paprika4 bitar koncerverat citrongräs2 msk olja2 msk röd currypasta1 ml koncentrerad fiskfond1 burk kokosmjölkca 600 g torskSaltPeppar Till serveringRis el nudlarNågon grönsak Gör så härSkala och finhacka lökenSkiva champinjonerna tuntSkär paprikan i små tärningarBanka ur citrongräsbitarnaFräs lök, champinjoner, paprika, citrongräs ochcurrypasta i några minuterTillsätt kokosmjölk och fiskfondLåt allt koka samman på svag värme i några minuterDela torsken i lagom stora bitar och lägg iLåt allt sjuda ytterligare ca 5 min under lockTa uppcitrongräsbitarnaSmaka av med salt och pepparBli inspirerad till att våga laga med fisk