Hittade det här receptet i en gammal buffétidning från Ica och det lät ju supergott så det fick bli att bjuda på det till efterrätt igår då vi varit med Joels familj+respektive och ätit middag
Igårkväll bakade jag denna vansinnigt goda, sega, knäckiga paj med hallon och blåbär. Ja, jag har tjuvsmakat en sked på fredagsfikat redan, ville ju veta hur seg och knäckig den blev
Det är sommarnjutning och barndomsminnen för mig. Lägg vetemjöl, socker och kokos i en skål. Tillsätt smöret skuret i bitar och sirapen och arbeta ihop
Hösten fullkomligen exploderar runt om oss och den är lite som ett vackert dukat bord med väl genomtänkta detaljer och tänk det är precis just det vi behöver denna kyliga och mörka årstid, så mysigt med en sprakande brasa, levande ljus och krypa upp i en bylsig fåtölj och bara njuta
Lägg bären i formen, pudra över potatismjöl och socker. Smält smöret i en kastrull på spisen, tillsätt grädde och sirap, ta bort kastrullen från spisen
Förr brukade jag göra alla möjliga och omöjliga sorters gotter till julen, men numera är jag lite mer sansad och gör bara två till tre sorter varje år, vilket räcker gott och väl eftersom det bara är de närmaste i familjen som firar jul tillsammans
Just vit choklad och kokos är riktigt bra smakkompisar till rabarber. Dags att lagra upp på rabarbersaft, rabarberkräm, rabarberchutney och svänga ihop en och annan rabarberpaj
Knäckiga havre och kokos-kolakakor med mörk choklad. Min mor bakade alltid dessa och jag minns så väl att jag älskade dom just för att dom smakade kola och påminde lite om knäck
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.