Jag älskar lax i alla former, ugnsbakad, i pudding, inkokt, i soppa, i sallad, i sushi. Förr i tiden lär arbetarna vid laxodlingarna i Älvkarleby ha haft en klausul i sina anställningskontrakt att de skulle slippa äta lax alla dagar i veckan
Här kommer ett recept på något som blev riktigt, riktigt gott. Laxpaj med broccoli och ädelost. Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
Man kan försöka intala sig att fryst lax är lika bra som färsk, men det är såklart bullshit. Tillagar man hel laxsida i ugn så blir det något helt annat, läckrare och snyggare
Har en massa recept i huvudet som jag vill prova så ska försöka med det också. Vi köper alltid Salma Lax i och med att man kan äta den rå utan förberedelser
Broccoligratängreceptet tog jag i princip rätt av från denna sida förutom att jag tog vanlig riven ost (ej gorgonzola) och att jag hade i lite cayennepeppar i min version också
Lägg laxbitarna i en smord ugnsfast form. Baka laxen i 225 grader varm ugn i ca 12 minuter. Slå blandningen över laxen och sätt in i ugnen ytterligare 10-15 minuter tills grädden börjar puttra. 4 st portionsbitar lax (färsk eller tinad fryst)