I förra Buffé var det ett recept på en variant av Porchettadifano. Ingredienser. Där skrev man att en riktig porchettadifano är gjord på helstekt gris som man grillar – och det har man ju inte riktigt hemma i kylskåpet eller frysen
Idag har jag också varit ledig, städning och ett besök på bibblan fick det bli idag. Varje torsdag har de sagostund på stans bibliotek så jag tog med mig Vincent och åkte dit, satt utanför och smygtittade på honom och ojoj vad han gillade det, han var helt inne i sagan
Idag har vi varit på lediga sidan. Vi kör vidare med det italienska temat, fantastisk god mat. En god väldigt god rätt, kycklingen blev supermör och god, sen är det gott med champinjonerna och lufttorkad skinka i
Lite pyssel är det, men i övrigt lättlagat, och kycklingen blir väldigt mör. Lägg upp direkt på tallrikar med sallad, tomat och päron i en hög på mitten och kycklingen runtomkring
ReceptLåda Italiano, 4 pers300 g pasta . Låda Italiano, 4 pers. Pastagratäng. I början av mitt bloggande så gjorde jag ett inlägg på den här pastagratängen som är en riktig klassiker i vår familj
Tärna Gustafskorven och hacka löken. Bryn löken tillsammans med korven, rör ner crème fraiche med den rivna osten och smaka av med svartpeppar och salt
Vi fortsätter jultemat, med lite recept på mat istället för godis å kakor. Eftersom de är utan många allergener passar kakor, godis och t om egen s*ll och de här bullarna att ta med
Lägg resten av ingredienser till fyllningen på köttet. Idag fick det bli en porchetta med rostad potatis, har gjort det förut men inte med samma fyllning
Det var den här rätten mest orolig för, har aldrig gillat ugnsfalu, men den här känns lite mer modern och den var jätte god, blev väldigt positivt överraskad
Fräs lök och vitlök i 2 msk olja och krydda. När löken är mjuk, rör i 1 msk av fänkålsfröna, 2 tsk malda kryddnejlikor, lagerblad och rosmarin och låt dem koka i 1 minut
Den här kakan serveras traditonellt vid bondbröllop i Romagna, enligt Artusi. Den påminner om en svensk ostkaka, fast med samma söta, utpräglade mandelsmak som torta di riso
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.