Jag äter inte bröd så ofta längre och jag saknar det egentligen inte heller. Söker man på nätet finns det många olika varianter av LCHF-bröd och jag har testat mig fram till en egen variant som jag tycker blir väldigt god
Kickstarta och skaffa dig Superhälsa. En riktigt inspirerande och vacker kokbok full med hälsosamma glutenfria och vegetariska recept gjorda enbart på naturliga råvaror
Äppelsaft (äppelmos längre ner). Nu vet jag att många kommer till bloggen från olika sidor på nätet, så för att ni ska få det lite enklare har jag kopierat in äppelsafts-momentet här med, så slipper ni klicka er fram och tillbaka
Jag fortsätter med mina experiment på bröd utan gluten och allt för mycket kolhydrater. Men då håller de också högsta kvalitet, de är riktigt feta och sötaktigt krämiga i smaken
Mixa mandel, valnötter och sesmfrön till mjöl och rör ner övriga torra ingredienser i en bunke. Låt svalna på galler under bakduk och skär upp i tunna skivor när det svalnat helt
I går hade jag en ledig förmiddag, och bestämde mig för att baka bröd. Jag har ganska dåligt tålamod, och tycker det är tråkigt att låta deg jäsa en viss tid för att sedan bearbeta den och låta den jäsa igen
Koka upp vattnet och rör i havregrynen, vetegroddarna och margarinet. Baka ut och platta till degen. Fördela valnötterna i mitten och rulla ihop en en liten avlång limpa
Älskar bröd med äpple och valnötter, just äpplen gör ju brödet också lite saftigare, detta brödrecept kommer från den suveränt bra bakbloggen Pain de Martin, det var han som fick mig att börja baka med surdeg
Tillsätt olja salt, och honung. Rör ner oliver och valnötter. 25 g jäst3 dl vatten, fingervarmt1 dl svarta kalamataoliver, grovt hackade1 dl valnötter, grovhackade1 msk honung1-2 msk olivolja1 tsk flingsalt, drygt6 dl vetemjölSmula ner jästen och blanda med fingervarmt vatten. Strö 2 msk mjöl över degen och låt jäsa i cirka 1 timme. Dela upp degen i 4 delar och gör vridna baguetter direkt på plåten utan att röra degen så mycket
Söndag - Farmors valnötsbröd med Gotler korv, lax- och äggröra, tomat, smör och cheddarost. Även fast jag fotat några frukostar har alla bilder blivit så platta och tråkiga på grund av morgonmörkret att jag inte känt för att lägga upp dem
Helg på intågande och besök på väg. Jag har i detta recept låtit mig inspirerats av Martin Johansson och den franske bagaren och sedan vidareutvecklat receptet
Jag har den senaste tiden testat att ha allt mindre surdeg i mina degar och låtit de jäsa längre. Sedan stöta den (slå degen med knutna nävar), låta den jäsa igen och sedan baka ut brödet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.