Det blev kycklin i Söndags. och jag verkar ha en förkärlek för att smaksätta den med apelsin. Enkelt serverad med en god sallad med rödbetor, haricotes vertes och lite fårost i en vinegrette med lite fårost till
Måndag igen. Hörrni vad fort veckorna går, jag tyckte det var måndag häromdagen. Nåja, för mig kan veckorna gärna få gå fort den här tiden på året, jag längtar så vansinnigt efter vår och sommar
Även coleslawen är Per Morbergs, och även den är den godaste så det är bara att testa. Dessutom är den enkel att slänga ihop till en köttbit eller en stark korv
För mig hör det julen till att baka lussebullar, att baka utan saffran är otänkbart. Hittade ett nytt recept förra året som innehåller kesella, de blir fluffiga och goda när man bakar med det
Första brödet jag bakade av surdeg var Franskt Lantbröd. Receptet på starter och själva brödet kommer från boken Tartine Bread, som är skriven av Chad Robertson
I helgen har hela familjen varit samlad så mysigt. Vi började fredagen med att hämta Julia i Örebro på stationen och åt på favoriten Tanh Tai i Kristinehamn
Sätt ugnen på 175º. Vispa smör, socker och muscovadosocker ljusbrunt och pösigt. Tillsätt sirap och sist mjölet blandat med bikarbonaten och vaniljsockret
Rosta mandeln i torr stekpanna. Låt den svalna. Mixa mandeln till ett fint pulver i en matberedare. Mixa florsockret och smöret tills det blir riktigt poröst
Spröda mandelkakor som är lite sega i mittenIngredienser till ca 40 kakor100 gr mandelmjöl25 gr malda hasselnötter3 äggvitor3 ½ dl florsockerrivet skal av ½ ekologisk citronlite extra florsocker till att pudra över Gör så här
Julbakandet i det vita huset vid havet fortsätter. Är inne i ett riktigt stim och kan inte sluta baka, i helgen blev det både kladdiga chokladmuffins och en särskild fruktkaka som jag gör VARJE Jul och som bara blir godare för varje dag den står
Det här är ett recept jag har serverat vid många tillfällen. Jag fick det för många år sedan av en kollega och det vann en tävling som ICA kuriren arrangerade för många år sedan
Hej svejs. Hoppas ni har det bra. ) Här faller snön lätt och jag ska strax ut på en härlig promenad. Jag (liksom många andra) har ju som plan att NU börjar mitt nya nyttigare liv, som alltid efter nyår
Den franska köttgrytan Boeuf bourguignon är en av mina absoluta favoriträtter. Genom åren har jag provat att laga den både i ugnen och på spisen, men nu kommit fram till den ultimata metoden