Jag wokar för sällan. Det är så enkelt att det nästan är löjligt, och det fina är att wokgrönsaker är smakrika och behåller stunsen så fint när de tillagas sådär helt kort
När jag var liten åt jag alltid tonfisk på burk med salladsdressing till och detta brukar jag fortfarande göra när jag behöver något snabblagat till lunch eller middag
Alltså kolla in den här potatissalladen. Den fick det att vattnas i munnen på mig trots att jag såg bilden kl 23 på kvällen efter en hel påse snask försvunnit och magen stod rakt ut
En gryta som är en riktig snabbrätt som du fixar på några minuter. Något som man oftast alltid har hemma är ingredienserna till denna rätten, som man kan kompletterar med lite ångkokta grönsaker som blomkål och broccoli
Himla gott och himla enkelt. Den här såsen blir klart när pastan kokar. 1 brk tonfisk1 gul lök2 dl creme fraiche4 msk chilisås1 st fiskbuljongtärningcitronpepparHacka löken, fräs den i en klick smör
Kikärter och belugalinser har jag nästan alltid färdigkokta och portionsförpackade i frysen. Vid tillfälle blötlägger jag även kidneybönor eller borlottibönor och kokar för att antingen frysa i portionsvis eller laga större mängd mat
Fick tips på att man kunde köpa vegfärs som skulle bete sig som köttfärs men jag köpte fel och trodde att min vän menade sojafärs och den var lätt färdigkryddad och jag gillade inte smaken
Det finns en hel del bönor. Massor av smaskiga bönor, från de lite mer lättanvända – som kidneybönor – till de som man kan namnet på men egentligen inte har en aning om vad man gör med – som adzukibönor