Lättlagad Allhelgonameny med höstliga viner
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 personer:
  • 2 avokado 2 msk creme fraiche
  • 1 1/2 msk pressad citronsaft
  • salt
  • ev ett par stänk tabasco
  • små dillvippor
  • 2 msk mycket finhackad rödlök
  • 100 g löjrom eller annan god rom
  • svartpeppar från kvarn
  • 4 små trekanter av citron
  • 4 portioner:
  • 2 ankbröst ca 300 g 1 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 200-300 g körsbärs- eller plommontomater på kvist
  • 1 msk olivolja till pensling
  •  
  • Svamprisotto
  • 250 g skogschampinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 350 g carnaroli-, arborio- eller avorioris, ca 4 dl 2 dl torrt vitt vin
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 7 dl kokande vatten
  • 50 g smör
  • 2-3 dl riven parmesanost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  •  
  • Karamelliserad lök
  • 3-4 silverlökar eller pärllökar
  • 1 msk smör till stekning
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • ett varv på vitpepparkvarnen
  • 4 personer:
  • 6 äggulor 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  •  
  • Täcke
  • 4 tsk råströsocker eller brun farin

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.