Hittade detta recept på gravlaxsås i konsumbladet och det blev klart godkänt på julbordet. Lättgjord gravlaxsås1 sats3 msk senap1 msk strösocker1 krm salt½ krm vitpeppar1 dl majonnäs1 dl dill, hackad, färsk eller fryst1-2 tsk vinägerGör så härMät upp allt utom vinäger i en skål
Har testat att göra pajdeg med mandelmjöl och sesamfrön för att få bort kolhydraterna enligt Allt om LCHF- bloggens recept och resultatet blir helt skapligt
Det blir cocktailparty i Skatboet inkommande lördag och nästan hela veckan har bestått av minutschema för att få inklämt alla förberedelser, vårfester, klippning, fotbollsträningar, jobb och så förstås packning inför Greklandsresan
Dotterns födelsedag närmar sej och jag passar på att baka lite snabba kolakakor vanligtvis smaksatta med ingefära, men denna gång blev det rivet citronskal
När jag var i Stockholm i augusti tidigare i år så åt jag middag med bästaste Pia på Wagamama. Det är en internationell franchisekedja med huvudsäte i Storbritannien och serverar japanskinspirerad mat för hela slanten
1 msk solrosolja150 g fläskfilé, skuren i små stavar5 salladslökar, skurna i mindre bitar1 medelstor morot, skalad och skuren i tunna stavar200 g kinakål, finskuren500 g äggnudlar2 msk vatten2 msk japansk sojasås1 msk Worcestershire sås1 msk saké2 tsk strösocker2 ½ dl böngroddar1 ark nori, skuren i tunna strimlor1
Jag fick en förfrågan av tsukemen recept. Tsukeman menar nudel med dippsåser på japanska. Det finns många sorters doppa såser men jag gillar sesami, jag gjorde sesami sås
. Olika goda rullar är gott och enkelt tilltugg att få till. När jag blir bjuden på ett glas vin och rullar så får jag alltid en känsla av lyx och flärd
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…