Och bakat. Smörj en springform med löstagbar kant och fäst ett bakplåtspapper i botten. Min 5-åriga son är just nu extremt bakintresserad så han har väldigt åsikter och vad som ska bakas, den här gången blev det kladdkaka
Botten1 dl ljus sirap250 g jordnötssmör, gärna med bitar i6 dl flingor, exempelvis Corn FlakesKlä botten av en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper
Jag kom direkt att tänka på Tigerkaka och Internationella Dulce de Leche kakan, det måste ju kunna bli bra… Bläddrade lite fram och tillbaka i min Sju Sorters kakor och fick ihop det till sist
Kladdkaka150 g smör3 ägg3 dl strösocker3½ dl vetemjöl1 dl kakao1 msk vaniljsocker1 krm saltKlä botten av en form, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper
Bred ut på ett bakplåtspapper och låt stelna. Nu ni, här kommer ett fenomenalt lördagsgodis. 1 dl socker2 dl ljus sirap300 g nutella5 dl cornflakes1,5 dl jordnötter200 g choklad Smält socker och sirap i en kastrull, tillsätt nutellan och rör om
Första gången jag flätar ett bröd, måste säga att jag känner mig riktigt nöjd med resultatet. )Ingredienser3 dl mandelmjölk2 dl vatten50g jäst1/2dl olivolja1 msk honung1 nypa flingsalt8 dl fullkornsmjölCa 6 dl vetemjöl1-2 dl grovhackade valnötterLinfröGör så här1
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. 2 tsk bakpulver. Sätt ugnen på 200°. Smörj och broa en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter
Det blev lite för lite enligt mig som tycker att nutella är jättegott så om man ska baka den här och inte ta hänsyn till någon som vill ha vanlig sockerkaka så ringla i ganska mycket nutella mellan de olika lagerna före gräddning
Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut på det sätt du vill ha bullarna. Svalna under bakduk. Gör som ovan men tänk på att använda glutenfri mix hela tiden, även vid utbakningen