150 g rumsvarmt smör1 dl havregryn1 msk kallt vattenRågsiktBlanda allt till smidig deg , börga med 2 dl mjöl o ta i lite mer till fin deg, ställ in 30 min i kylen. 2 ägg1 dl mjölk½ pkt keso (stort pkt)150 g riven ost75 g riven ädel ost, den du gillar, vi hade kvibille ädel
Toppad med skivad banan, kanel och honung. Det här ser ut som risgrynsgröt men är en skål keso. Går ju jättebra att förbereda och ta med till jobbet eller träningen
Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med det ljumna vattnet. Degen blir lätt lite kladdig av keson men ta inte i för mycket mjöl, degen ska vara lite kladdig men ändå formbar
Svampstuvningen räcker till två rejäla smörgåsar. Mamma har bidragit med en hel del av sina matkunskaper till boken, vi pratar mycket om mat när vi träffas
Jag gjorde en macka med fetaost och mannen valde skinka och mozzarellaost Fetaostsmörgås. 2 skivor formbröd rökt skinka tomatskivor mozzarella smör till utsidan av smörgåsen Vi använde oss av en vanlig bordsgrill till dessa smörgåsar eftersom vi inte äger något smörgåsjärn
Börja med att krydda kycklingen med salt och peppar och stek den i några matskedar olivolja. Hetta under tiden upp en grillpanna med lite olivolja penslat på den och rosta brödskivorna tills de fått fina ränder och en krispig yta och skiva gurkan och mozzarellan i skivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.