Förra året (och år före det) gjorde jag granskottsirap, vilket i och för sig är gott och smart att göra, men kände att jag i år ville testa något nytt medgranskotten
Receptet är enkelt, halva burken granskottoch halva burken socker. Tänkte först koka en marmelad, men var lite för ivrig när jag väl kom hem så det fick bli en granskottssirap som får stå och gosa i köksfönstret i en månad tills den är klar
I år kände jag att det var tvunget att spegla lite av den nordisk trenden som råder och all inspiration jag hittills fått från t ex Noma och bara genom att läsa massor av mattidningar och härliga receptböcker som kommer på löpande band
Dricks väl kyld gärna med isbit. Mät upp vatten i en stor kastrull häll i granskotten. Tillsätt 4-5 citroner pressade och 18-20 dl strösocker. 2 liter granskott 2-4 cm långa
n och fikar tillsammans med Jonas mamma som är hemma och hjälper till med Elsa under ett par dagar. Jonas har tagit tjänstledigt i en vecka nu för att vara med under första veckan vid nedplockningen av timmervillan som vi ska flytta
Krydda med salt och citronpeppar. Då var det måndag och vardag igen. Lägg tillbaka laxen i formen och servera med t ex kokt ris och kokt broccoli och gröna bönor
Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar. Servera soppan tillsammans med en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.