ca ½ citron, skuren i skivor. Vispa ihop grädde vatten, mjöl och citronsaft i en kastrull. Den här ugnsbakade saftiga laxenmed en len citron och basilikasås fick bli veckans fiskrätt
Servera gärna laxenmed en fräsch sallad. Lägg i laxen i formen och slå över Mildasåsen. Låt gärna laxen vila några minuter efter att den har tagits ut ur ugnen innan servering
Lax är bland den enklaste maten man kan göra. Häll sen över grädden så att den blandas med kryddorna. Klipp över färsk dill när fisken är klar och servera den med salsan och nykokt potatis
Dela laxen i två delar och lägg ihop dom med köttsidorna mot varandra ochfänkålen emellan. Till det behöver man en laxkniv eller en kniv med tunt, långt blad
Häll grädden i botten på formen. Den är dessutom himla nyttig medlaxen, spenaten och sötpotatisen. Smöra en ugnsform och lägg rätt så mycket spenat i botten, lägg laxen över, salta och peppra
Häll sedan på grädden, vispgrädde eller matlagningsgrädde är upp till er att välja. (jag brukar servera laxenmed pressad potatis och då går det snabbare att koka den om man skär den i mindre bitar)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.