Använder du inte elvisp, knåda då in mjölet i degen på ett bakbord. Jag kommer inte att tända några ljusstakar, stjärnor osv förrän imorgon, men de är i alla fall på plats i de rum där de ska lysa
Låt svalna något och tillsätt därefter mjölet direkt i kastrullen, dl efter dl för att undvika klumpar tills du känner att pepparkaksdegen är fast men inte för torr
Att göra degen är väl inga problem men att sedan kavla, försöka flytta de tunna kakorna till plåtarna, grädda utan att bränna kakorna det minsta – nja, det är inte min grej
Grundreceptet är Ingefärapepparkakor och är så gammalt så måtten står i koppar hit och dit haha, fick det av min kompis Jenny sedan många år tillbaka och det har blivit tradition att baka just dessa + att jag MÅSTE köpa lite köpedeg också till barnen, för den är mycket godare att äta ogräddad så det så
Att bara äta grönsaker rakt uppåner har förstås sin tjusning, men kanske inte jämt. Fram tills att jag vid 18 års ålder blev vegetarian avskydde jag grönsaker
PrintFacebookTwitterGoogleTumblrPinterestLinkedInMoreEmail du behöver. 1/4tsk xantangummi eller ½-1msk fiberhusk. 1/4tsk xantangummi eller ½-1msk fiberhusk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.