mixa blåbären till en puré med en stavmixer eller liknande. Rör försiktigt i blåbärs purén med en sked lite slarvigt (det blir jättefint när man skär upp cheesecaken än bara en tråkig blå färg som man får när man blandar ordentligt)
Rör i majsstärkelse, socker, vaniljsocker, ett ägg i sänder och till sist grädden. Här kommer receptet på en underbart bra cheesecake med blåbär och vit choklad
Blanda sedan gulorna, Philadelphiaosten, créme fraiche, socker och vaniljsocker till en slät smet. 1 tsk vaniljsocker. ca 2 dl frysta bär (hallon/blåbär)
Smaksätt den ena med vanilj och den andra med blåbärspulver. Blev sugen på att baka schackrutor men bestämde mig för att göra en blåbärsvariant istället för den klassiska
Vispa ihop philadelphiaost, äggulor, socker, vaniljsocker och kardemumma i en skål. Älskar blåbär och kardemumma och visst är det väl gott med cheesecake
Vispa ihop alla ingredienserna till fyllningen utom blåbären. Bottendeg75 g smör3 dl mandelmjöl2 msk sötströ1 msk vatten Fyllning2 ägg1,5 dl grädde200g philadelphiaost0,5 tsk vaniljpulver2 msk sötströ2 droppar stevia1,5-2 dl frysta blåbär Sätt ugnen på 175 grader. Fördela smeten i degskalet i formarna och toppa sedan med 1-2 msk frysta blåbär
Blanda sedan gulorna, Philadelphiaosten, créme fraiche, socker och vaniljsocker till en slät smet. 11 tsk vaniljsocker. 1ca 2 dl frysta bär (hallon/blåbär). 1Botten 12-15 Digestivekex 50 g rumstempererat smör eller margarin Fyllning 4 gelatinblad 2 ägg 400 g Philadelphiaost 2 dl crème fraiche 1,5 dl socker 1 tsk vaniljsocker 4 msk vatten Glasyr 1 gelatinblad 2 msk socker 4-5 msk vatten ca 2 dl frysta bär (hallon/blåbär)Börja med att finfördela kexen i en mortel, matberedare eller för hand i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.