I Vare serveras det ikväll en thaigryta med ris. Luktar gott och har lite sting. Något för alla sinnen. Och det bästa med denna rätt är att den är så lätt att göra
God kväll. Idag slutade jag tidigt och efter jobbet tog jag med mig barnen och mötte upp mormor på stans biblioteket, där vi läste böcker, spelade spel, lekte och fikade såklart
Dagens rätt är Kaeng Phet Kai, fritt översatt – wokad kyckling med röd curry. Alla som varit i Thailand kan inte ha undgått den heta och otroligt smakrika rätten Kaeng Phet Kai
Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet säger Farbror Barbro, men det finns genvägar till en riktigt god thaigryta utan att behöva göra precis allt själv, från att banka citrongräs till kryddningen
Eftersom livs- och därmed matlagningsandarna går på lågvarv just nu bjuder jag på en favorit i repris från pappas repertoar, kinesisk fläskfilégryta med sötsur sås, och den sötsura såsen gör du enkelt själv - inte från någon flaska
Det har blivit många köttgrytor under den här vintern som gått. Jag har använt mig av både märgpipa och högrev som jag köpt ifrån Björlanda Gård där dom säljer nötkött ifrån Highland Cattle kor
Kvällens middag idag fick bli en gryta på lite av varje som fanns i kylen. Bli inte avskräckta av blandningen av ingredienser,om du vill, lägg till eller dra ifrån det du känner för