Här kommer ett förslag, små fyllda gratinerade champinjoner medbaconoch smak av timjan. Snart är det nyårsafton, och de flesta av oss kommer väl att vaka in det nya året med något bubbligt i glasen och något litet tilltugg därtill
Gratinerad chèvre med valnötter och honung på ett grovt bröd. Och sallad till det. Förra veckan när min man var bortrest i jobbet såg middagen för mig ut så här
Lägg chèvre på, akaciahonung och sedan några kvistar färsk timjan. färsk timjan. Till det några skivor serranoskinka, avokado och sallad med dressing av olivolja, balsamicovinäger och italiensk salladskrydda
Toppa med nötter och torkad frukt. Lägg osten på bakplåtspapper med olivolja. GRATINERAD CHEVRE MED NÖTTER OCH TORKAD FRUKT 1 chevre skiva (ca 2 cm hög)1 dl hasselnötter1 msk tranbär (torkad aprikos)1 msk honung (agave) Sätt ugnen på 225 grader. Gratinerad chèvre med nötter, aprikos och agave 1 chevre
Vispa ihop ägg med salt och färsk timjan. Så bra då att man kan använda färdig pizzadeg som läggs i en gjutjärnspanna med fyllning och sedan in i ugnen
Det här är en lite smakrikare limpvariant, med stekt lök, vitlök, timjanochbacon i smeten, men du kan förstås krydda den som vanliga köttbullar om du vill
blanda med svamp- ochbaconfräset. Fräs löken och vitlöken i traktörpannan med olja. Rör ner skopor med varm buljong allteftersom vätskan kokar in i riset
Dela baconen i mindre delar och fördela jämnt över stekpannan tillsammans med getosten. Fräs rucolan i en ugnstålig stekpanna, tillsammans med finhackad lök och vitlök i rikligt med olivolja
Krydda med salt och svartpeppar och tillsätt sedan pastavatten, tomat och finhackad timjan. Från ochmed nu ska jag försöka dra ner på kolhydrater och äta mer grönt istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.