Mina favoriter

Mina favoriter

  • 9 Recept
Mina favoriter
Pizza Chorizo - sprödtunn botten

Pizza Chorizo - sprödtunn botten

En god pizza för oss är bara inte vad som är på, utan själva pizzabotten. Vi vill ha en tunn och spröd pizza, som man kan äta med fingrarna, utan bestick
Mormors mustiga prästlimpa

Mormors mustiga prästlimpa

Smält jästen med lite ljummet vatten (37 grader) sedan resten tillsammans med farinsocker. Rör ner salt och ägg
Mina bästa limpor

Mina bästa limpor

Blanda alla torra ingredienser i en bunke(assistent) Värm vattnet till ca 40 grader. Vispa äggen lätt och häll i bunken
Rågsiktslimpor

Rågsiktslimpor

Efter förra helgens brödbak insåg jag att man alltid förtjänar nybakat bröd till frukost på helgerna
Lättbakat vitt lantbröd

Lättbakat vitt lantbröd

2 stycken1 paket jäst (blått)5 dl fingervarmt vatten½ dl matolja2 msk brunt farinsocker1½ tsk saltca 13-14 dl vetemjöl specialUgnsvärme - 225 graderSmula ner jästen i en degbunke
Supergoda limpor

Supergoda limpor

Bakade ett supergott bröd igår som jag tycker ni ska prova. Detta kommer bakas många gånger framöver. 2 limpor5 dl vatten, 37 grader varmt50 g jäst2 ägg1½ dl farinsocker1 tsk salt1 l rågsikt4-5 dl fint rågmjölSmula jästen i bunken
Sven-Olofs limpor

Sven-Olofs limpor

Receptet på de här goda limporna har jag fått av en pensionerad bagare. 6 stycken. 1 liter fingervarmt vatten
MORMORS GODA BRÖD

MORMORS GODA BRÖD

UGN 200-225°NÖDVÄNDIGHETER1/2 l vatten150 g farinsocker2 ägg1 kg rågsikt1 dl vetemjöl50 g jäst1/2 msk saltGÖR SÅ HÄRLjumma vattnet och lös jästen i det