Kycklingmedcitronocholiver, smakligmåltid. Egentligen så vet jag inte varför detta skulle vara Grekisk mat, men kycklingochcitron, oliverochvitlök det känns Grekiskt
Det blev väldigt lyckat ihopmedkyckling, dragon ochcitronsmak. Den enkla såsen får en smakkick av citron som steks (eller grillas) ganska hårt innan den pressas över kycklingoch även den rostade potatisen om man så vill
Rivvitlöksklyftornaoch blanda medcitronskalochkycklingfond. Blandande salladssorter men bland annat ruccola medcitronolivolja, vitbalsamvinäger, salt och peppar
Grilladkyckling på spenatbädd medrödbetoroch fetaost. Om du inte har marineratkycklingen penslar du kycklingenmed soja, olja, salt och peppar strax innan den är klar
Lägg ivitlöksklyftor, citronklyftoroch strö över timjan (en del repad och en del hela kvistar). Det kanske inte är alla som tycker det likaterapeutiskt att stycka kyckling som jag, ochi så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilémedkycklinglår (båda gärna medskinn) istället för att ta hela kycklingar
Kryddig helstekt kycklingmed ugnsbakad blomkål medcitron/fetaost. Skölj av kycklingen, skär av skärtdelen (det är bara en fettbit som någon lärde mig att man skulle ta bort) pressa över citronsaften, salta och peppra runt hela kycklingen
Det är ett väldigt enkelt recept men samtidigt så gott – kycklingmedcitronochpersilja. Riv skal av en halv citronoch blanda sedan medcitronjuicen som du pressar ut
Oavsett vilket så är detta en sån där smidig maträtt där man öser ner det mesta av middageni en och samma form, puttar i den i ugnen och sysselsätter sej sedan med annat under tiden
0,5 kruka färsk timjan 100 g smör, rumstempererat 3 klyfta vitlök, rivna 1 citron, zest och saft 1 hel kyckling (à ca 1300 g) salt peppar. 1Potatispuré900 g mjöligpotatis, skalad (t ex King Edward eller mandelpotatis) 3 dl mjölk 50 g smör, rumstempererat 1 msk honung, flytande 1 msk dijonsenap 250 g haricots verts, tillservering
Lyft över kycklingentill formen och gnugga där in oljan medcitronsaften på skinnet. På något sätt så förknippar jag denna rätt medItalien, kanske för att dem har mycket citron, eller att jag fått för mig att man äter mycket helgrilladekycklingariItalien främst Toscana, att den funkar så himla bra medvin, att den känns rustik osv
Till kvällens middag bestående av baconlindadkycklingochråris valde jag att göra två såsigatillbehöri form av en kall yoghurtsås med smak av citron- och örter och en ärtpesto
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.