Chokladkola med smak av hasselnöt – RAW. För någon dag sedan la jag upp ett recept på karamellsås, en himla smarrig och krämig sås som går att använda till det mesta
En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Jag läser mycket Amerikanska bloggar och matmagasin för att få inspiration och för ganska länge sen, säkert ett halvår sedan, snubblade jag på en tårta från blogglänken ovan som jag kände att jag bara måste prova mig på att baka
Denna super goda chokladtårta består av ett saftigt Devil's food cake chokladbotten, två lager med hallongrädde och chokladfyllning och en Dark chocolate fudge frosting
Obs. Ypperlig att göra dagen innan man ska servera den. Ingredienser. 150 g digestivekex50 g rumstempererat smör400 g Philadelphia Naturell Original2 dl strösocker4 st ägg0
Visst Pannacotta kanske inte den nyaste av desserter men så himla gott. När det dessutom är Norrlandsstuk på menyn så är hjortron så underbart gott till
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden, slå den över mjölkchokladen, vispa tills all choklad har smält, rör ner gelatinbladen och mjölken, sila
UGN 200-225°NÖDVÄNDIGHETER1/2 l vatten150 g farinsocker2 ägg1 kg rågsikt1 dl vetemjöl50 g jäst1/2 msk saltGÖR SÅ HÄRLjumma vattnet och lös jästen i det
Ja det är verkligen ett bröd. Sååå gott blev det att lägga i lite solroskärnor och extra salt i brödmixen Bakerix som finns att köpa i nätbutiken En mix kostar 69
Hej hej. Jag brukar köpa tidningen ”Hembakat” som finns i tidningshyllan lite då och då, en massa bra inspiration och härliga bilder och för ett par dagar sedan testade jag ett recept från tidningen