I mitt skafferi finns det ungefär 832598 st olika mjölsorter. “Det kan ju vara bra att ha om jag skulle hitta något bra recept och skulle behöva just detta mjöl hemma“, har jag tänkt när jag stått i affären och plockat på mig nyponmjöl, quinoamjöl, hasselnötsmjöl osv
På morgonen eller för all del på kvällen så finns det ingenting godare än nybakta scones. Jag tycker att de ska vara just nybakta så jag brukar alltid göra en liten sats eftersom de är så lätta att göra
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda de torra ingredienserna. Häll i yoghurt och vatten och knåda med händerna i någon minut tills du har en helt kladdfri och slät degbulle
Gjorde en laddning supergoda och glutenfria scones ikväll. Det blir ju lite annorlunda textur än vad man är van till såklart men de blev väldigt saftiga och fick ett fint och krispigt yttre, som jag gillar dom jag använde mig av lite rågflingor men är man glutenallergiker kan man ersätta detta med tex fibrex
Blanda havrekli, vetemjöl, salt, bakpulver och Canderel i en skål. Hacka chokladen grovt. Tillsätt choklad, yoghurt, margarin samt hallon och blanda snabbt ihop till en deg
I morse fanns det inget roligt bröd i skåpet så det fick bli några klassiska scones till frukost. Vi passade även på att provsmaka diverse marmelader som kokats den sista veckan
De här sconesen måste vara världens enklaste, godaste och mest perfekta scones. Inga konstiga ingredienser, inga svåra moment och resultatet blir helt underbart
Igår kväll bakade jag scones till kvällsmat. Det var nog bland det allra första jag fick göra på hemkunskapslektionen för typ hundra år sen, och jag vet att jag tyckte om det redan då
I helgen stod valborg inför dörren och givetvis hade vi med oss picknick till parken. Jag bakade bl. a. lite grekiskinspirerade matmuffins/scones, vad man nu vill kalla dem
Härom kvällen så gjorde jag scones, det är nästan så att man har börjat få höstkänslor, när semestern äravklarad och det börjar kännas lite ruggigt på kvällarnaoch fram för allt att det börjar bli så mörkt ute