Arbeta in smöret med hjälp av fingertopparna, rör ner filmjölken. 1 bröd3 dl vetemjöl1 dl havregryn½ tsk salt2 tsk bakpulver50 g smör1½ dl filmjölkBlanda de torra ingredienserna i en bunke
Vispa ägg tillsammans med mjölken, lägg i mjölet och havren och vispa ordentligt. ½ dl havregryn. Smällt sedan smör, och häll i det i smeten, häll i honungen saltet och vaniljsockret
Lyxa till helgfrukosten medscones. Dela degen i fyra högar och platta ut dem till runda bröd, skär ett kryss rätt över bröden med en kniv och nagga brödkakorna med en gaffel
Alldeles nygräddade scones är en fröjd till helgfrukosten. Jag serverar mina på klassiskt vis med smör, creme cheese (färskost) och fikon- och lagerbladsmarmelad
Dela bröden och njut med Philadelphiaost och god marmelad. I så fall tycker jag att du ska prova att baka små runda fina engelska scones som pryder sin plats och dessutom är väldigt goda
Rulla dem till bollar, platta till med handen och fördela dem jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Receptet på 8 läckra scones hittar ni iallafall nedan
Och själv har jag bjudit in till tre frukostdejter medsconesen som lockbete sedan dess. Tärna smöret i små, små tärningar och blanda ut med mjölblandningen utan att helt mosa smöret
Dom blir så mjuka och goda och saftiga, och är super enkla att göra också. Nagga dom med en gaffel. Häll på varm mjölk på havregrynen och låt svälla en timme ungefär
Dom har en perfekt, gyllenbrun, krispig yta med en ljus, fluffig insida. Knåda lite, in i ugnen och sen har man underbart godascones till hela familjen
Startade upp dagen med att baka sconesmed ingefärapulver och mörk choklad, så just nu, när jag sitter här och skriver till er, äter jag nybakta, ljumma scones till mitt älskade morgonkaffe
Därmed är scones ett enkelt, gott och snabblagat alternativ och precis som med allt annat så går det givetvis att göra dessa betydligt nyttigare än originalet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.