I dagarna skördade jag de första rabarberna från vår planta som är belägen i ”kryddbacken” där jag odlar förutom denna ört (yes) så finns smultron, som ses i bakgrunden i dessa rör
)Ingredienser500 kg grytbitar av nötkött250 gram champinjoner2-3 st tomater3 st charleston (turkisk grön spetspaprika) 1 st gul lök1 msk tomatpuré2 dl vattenFärsk timjan Salt, peppar, krossad rökt rödpeppar (kirmizi biber)OljaGör så härSkär grytbitarna i lite mindre bitar. 2-3 st tomater
grilla några minuter på varje sida så att det får färg och sänk sedan värmen eller slå in i folie och låt steka klart på låg värme ca 5 minuter utan ben och 10-15 minuter med ben. 68-70 grader. 70-75 grader. 0,5 tsk nymalen svart- eller vitpeppar. 6 msk ajvar - paprikaröra
(Receptet går att dela till ½ för mindre mängd)50g Jäst, färsk5dl Kallt vatten12-14dl Vetemjöl Special1dl Olivolja1tsk Salt4dl Tomatsås (Vi kokade ihop 2tetrapack passerade tomater med en tetrapack krossade tomater med chili samt ½dl Olivolja och 2st Vitlöksklyftor)1st Burk, ca 20st filer Sardeller20st Kalamataoliver2st Rödlökar i skivor200g Fårost1st Kruka färsk Basilka½dl Olivolja till pensling av kanternaTorkad OreganoSåhär kan man göra. Läs upp jästen med 1/3-del av vattnet. Ett tips är att rotera pizzorna lätt under gräddningen som tar ca 3-4min. 12-14dl V
Og siden jeg er glad i gjærbakst, rare ting som korinter og syltet skall av sitron og appelsin, er dette garantert en kake som skal på listen over ting jeg skal lage til neste år
Disse bollene er søtet med honning og inneholder kesam. Gjærbakst er vår absolutte favoritt. De er fantastisk gode og supre og ha liggende i fryseren til overraskende besøk
Hakk løk og paprika og stek på middels varme til de er myke, søte og gode. Det er en gjenskapning av pizzaen vi lagde på 80-tallet. Ta på Ball-genseren, sleng på Miami Vice på VHS og server denne pizzaen, og du er tilbake til 80-tallet med en gang…. 80-talls pizzabunn til langpanne. 1-2 ss sukker. 80-talls pizzafyll. 2-3 fedd hvitløk. For å få 80-talls følelsen så er det Norvegia eller Jarslberg som gjelder. 1-2 ss sukker. 2-3 fedd hvitløk
Jeg har flere ganger servert den som små og søte munnfuller i tapasparty. Oppskriften har jeg fått av en høyt respektert kakeekspert i familien - som etter å ha servert denne kaken til guttene mine fikk tilnavnet "hu som lage den græla goe kagen"
Smak deg til så den ikke blir for søt. Glasuren er en blanding mellom smørkrem og ganache - som er smeltet sjokolade og fløte - noe som gjør at den er fyldig og god, men ikke så mektig som smørkrem alene
Värm ärtor, brynt smör, citronsaft och -skal samt crème fraiche på låg värme. Skär till och snygga till sidorna på rödingen, salta och låt stå 20 minuter
MangoTyrkisk yoghurt, matyoghurt eller yoghurt naturellMelk KardemommeSukker - dersom mangoen ikke er søt nok (jeg har ennå ikke hatt behov for det)Slik gjør du
Jeg benytter derfor anledningen til å blogge litt om en søt og deilig asiatiskinspirert dessert. Med så stor tilgang til søt frukt som man har i Vietnam, har man ikke utviklet dessertmenyen noe videre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.