Bra Mårtensson reder sig själv, eller, så gör du din egen tandoorikrydda!
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Tandooriblandning
  • 2 msk malen koriander
  • 2 msk malen spiskummin
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk ingefärspulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk chilipulver eller paprikapulver eller cayennepeppar, eller lite av alla tre.
  • 1 tsk malen bockhornsklöver
  • 1 tsk gurkmeja
  • Blanda samman alla kryddorna, förvara dom i en burk med tätslutande lock.
  • Yoghurtsås med indiska smaker
  • 2½ dl matlagningsyoghurt
  • ½ gurka, grovt riven
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk salt
  • Riv gurkan grovt och lägg i en djup tallrik. Strö över salt och låt det stå minst 30 minuter innan du silar av vätskan och sköljer gurkan snabbt.
  • Blanda samman gurkan med övriga ingredienser och låt såsen stå och dra en stund i kylen innan du serverar den.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.