Vi hade temamiddag med vänner under helgen som gick och denna gång hade vi hämtat inspiration från Libanon, meze stod det på menyn och jag hade ansvaret för röror och såser
En rejäl köttbit med en god sås och potatis i all ära men plockmat tar nästan priset. Att sitta ett sällskap kring ett bord med massa små rätter där man kan välja och vraka tycker jag är alldeles underbart
Den här röran kommer ursprungligen från Libanon men serveras i hela mellanöstern. Den passar utmärkt som tillbehör till kött och kyckling, gärna till grillat eller som förrätt tillsammans med bröd och oliver
Här kommer receptet på den smarriga jordgubbscheesecaken på kladdkakebotten som vi avnjöt hos svärisarna i lördags, alla älskade den och det fanns inte mycket kvar när vi fikat färdigt, vilket är ett gott betyg
Läser just nu "Fredrik Paulins" 50 genvägar till fettförbränning. Kan tipsa om den boken om man vill läsa om olika kryddor och grönsaker som sätter igång förbränningen
Ibland kan en burk med färdiga vinbladsdolmar vara en räddning på middagsmaten. Naturligtvis kan du göra dem själva genom att köpa färdigförvällda vinblad och tillaga din egenkryddade rissmet
För ett tag sedan gjorde jag en jordgubbscheesecake som blev riktigt god receptet hittar du här. Dock kan jag tycka att det kan bli lite väl sött när det inte finns någon smak som bryter av, därför testade jag att pressa ner en halv lime i fyllning lager 2, vilket blev riktigt gott
Jag älskar hemmagjord pizza och har länge använt mig av ett degrecept från Annas mat. Det är ett mycket bra recept, men jag kände att det var dags att prova något nytt,
Ja, nu var det ju den där meze-kvällen. På grund av detta envisa virus som bestämt sig för attt flytta in hos oss, så har vi fått skjuta upp vår mezemiddag ett par gånger