Krydda kycklingfiléernamed salt och vitpeppar. Barnen har höstlov nu som sagt, från och med idag egentligen, men eftersom jag nu jobbar delvis som lärare igen så innebär det ju dock höstlovet kompetensutveckling för min del
Servera med en lätt grönsallad och citron. Vi skall äta en 3-rätters meny och vi startar med hummer. Stek schalottenlök och vitlök i 3 min och blanda med övriga ingredienser, salta och peppra. Fyll skalen med blandningen och tillaga i ugnen 160C i ca 5 minuter
Kycklingbitarna täcks av en gräddig sås med chili och oregano. Skär kycklingen i grova bitar. Detta är en väldigt enkel rätt att tillaga och med ingredienser som bidrar till en härlig kombination av smaker
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
Så har halva köket påbörjat sin semester, det är Anki tillhör ledighetskommittén från och med i dag medan Håkan jobbar på fram till i morgon, torsdag, för att sedan gör sin fru sällskap
4 1 rödlök 4 minutfiléer av kyckling 1 msk olja salt och peppar 3 tomater 1 msk dragon 2 dl vispgrädde 1 vitlöksklyfta 1 msk senap, gärna dijonsenap 1 msk kinesisk soja 4 port ris eller annat gryn 1/2 ask gräslök (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 1 gul lök 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 2 tomater 1/2 kruka basilika 2 dl vispgrädde 1 vitlöksklyfta 3 msk senap, gärna dijonsenap 1 msk soja 4 port ris eller annat gryn Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Gratinerade havskräftor som smakar himmelskt av alla örter och osten. I originalreceptet är det kalvfilé men jag bytte ut det mot kyckling och det blev en oemotståndligt god rätt
Krydda med curry, cayennepeppar och sambal oelek. Gratineradzucchini. Att de skulle äta zucchini, varma rivna morötter och gröna linser var en högoddsare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.