Dessutom ett snabbt ostsnacks med sherry.POTATISPENGAR i DILL med LÖJROMIngredienser 10 pers
1/2 kg
fin och fast delikatesspotatis
1/2
citron
Gör så här:* Sätt ugnen på 220 grader* Skiva potatisarna i halvcentimeterstora pengar (skalet kvar)* Klipp dill fint i olivoljan* Lägg potatisarna på en penslad plåt, pensla över oljan med dill i riklig mängt.
Tillsätt hackad röd peppar, delade tomater, kräftskal, vin samt vatten så det precis täcker. Därför föll valet av förrätt denna gång på en soppa gjord på egenkoktfond samt krispig sparris och havskräftsstjärtar
M vill gärna ha chokladpudding, det är väl inte det mest festliga jag kan tänka mig, även om hemmagjord chokladpudding är otroligt gott, och långt från den som vispades ihop på pulver och serverades som mellanmål på fritids, Ja det var tider det, när man fick chokladpudding, saftsoppa och apk-limpatill mellis
Skink- och champinjoncrepes. Och här kommer några tips på varmrätter tillnyårs. Lägg köttfärsen (och svampen)som en sträng på ena sidan och rulla ihop till en rulle
Bred på brödet och toppa med vb-ost. löjrom. Mosa och på med lime, hackade kräftstjärtar (spara några till garnering), koriander, sweet chili och creme fraiche
Lägg upp hummerröran och löjrompå en tallrik. Carpaccio med löjrom och pepparrot. Idag bjuder jag på förrätter som kan passa tillnyårsafton och andra festliga tillfällen
Men nu börjar det dra ihop sig tillnyår och även om vi är bortbjudna tänkte jag bjuda på en jättegod förrätt som jag gjorde för några år sen - kvibilleost i röda endiver (skulle varit röda endiver i alla fall, men de var slut när vi handlade nyårsmaten så vi improviserade som bilden visar)
Men först tänkte jag påminna er gamla läsare och tipsa er nya läsare om detta vansinnigt goda vitlöksbrödet som kommer att göra succé imorgon och passar till nästan vilken måltid som helst
Vi börjar med en klassiker som man aldrig kan tröttna på. Meny trerätters tillNyår – Löjrom, musslor och chokladpannacotta, om jag fick välja, skulle se vara en härlig blandning av det godaste tänkbara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.