Helt magiskt god och perfekt att toppa smoothienmed för att göra den lite mer matig. Kommer helt klart fylla mina glasburkar med olika typer granola framöver (också raw) – så ni kan se fram emot fler recept
Blanda väl och bred sedan ut smeten i enlångpannamed bakplåtspapper. Rör smöret till krämen mjukt. Rör kraftigt till en luftig smet som breds på den avsvalnade kakan
När man är nöjd meddegen så rullar man bollar i lagom stora bollar. Enliten mun full. Jag brukar vara väldigt skeptisk när det gäller sådana bollar, men dessa är som sagt goda på riktigt
Gardinis prisbelönta nougat med salt inbäddad i mörk choklad blev basen i helgens mousse. Räcker om de får stå svalt i ett par timmar innan servering alternativt kan de förberedas redan dagen innan
Börja vispa blandningen på medelhastighet tills den börjar vitna. Hade en granne över på middag förra veckan och då bjöd jag bland annat på denna dessert
Förbered dej på enlitenspenatlektion om du är nyfiken. Förutom att smoothien är nyttig så är den go, med andra ord år det en sån där "win-win sitautaion"
Blanda väl och bred sedan ut smeten i enlångpannamed bakplåtspapper. Rör smöret till krämen mjukt. Rör kraftigt till en luftig smet som breds på den avsvalnade kakan
Det är inte ofta som jag numera bakar eller gör godis men ibland är det gott med något till kaffet. Enliten munsbit till kaffet kan ju vara trevligt att kunna plocka fram när man vill lyxa till det lite
Valet av meny inför gårdagens middag blev därför meden känsla av sommar. Vi började med att bjuda på lite olika tapas (vilket jag inte tog något kort på)
Men det är det här med ögonmått, men hellre för stor marginal än för liten. Ofta när jag gör en tårta tänker jag vilket tillfälle ska den serveras till, vilka ska äta den och vad vill jag att den ska säga och så försöker jag anpassa utseendet och innehållet efter det så har gjort vaniljbottnar, chokladbottnar, chokladmoussefyllning, med björnbärssylt, rödvinbärssylt, flädermousse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.