Servera med ris och grönsallat med tomatklyftor. Stek kycklingfiléerna hela eller skär dem i bitar. Bryn kycklingen i en djup stekpanna alternativt gryta
Krydda med salt och svartpeppar och lägg över i en ugnsfast form. Häll i grädden i stekpannan och tillsätt buljong, lingonsylt, soya och smaka av med salt och svartpeppar
Den här Norrländska Falukorven hittade jag på den utmärkta ICA-butiken Näldhallen i Nälden. Då med potatismos, nu i LCHF-tider får det bli Blomkålspuré till istället
Renskavsgryta med kantareller i juni. Vad hände med säsongstänket. Blindh Ren levererar direkt från Härjedalen till Stockholm där man får möta upp och hämta lådorna och det är bara rent kött av hög kvalitet utan tillsatser hävdar de, även om man hört talas om att renköttet är mycket högre kvalitet uppe i Norrland medan vi får hålla tillgodo med "Stockholmsbitarna"
Kavla tunna rundlar med kruskavel och låt vila ca 10 minuter. Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och grädda tunnbröden i torr stekpanna i 2 minuter på ena sidan och sen 1 minut på andra sidan