jokk.se
Vardagsfavoriter med norrländsk tvist

Vardagsfavoriter med norrländsk tvist

Kyckling med svarta vinbär

Kyckling med svarta vinbär

Servera med ris och grönsallat med tomatklyftor. Stek kycklingfiléerna hela eller skär dem i bitar. Bryn kycklingen i en djup stekpanna alternativt gryta
Lingonfilé

Lingonfilé

Krydda med salt och svartpeppar och lägg över i en ugnsfast form. Häll i grädden i stekpannan och tillsätt buljong, lingonsylt, soya och smaka av med salt och svartpeppar
hjortronsås till lax

hjortronsås till lax

Denna sås är både enkel att laga och väldigt god så räkna med att den går åt. Smaka av med salt och peppar
Renskav med grädde och kantareller

Renskav med grädde och kantareller

Jag gillar idén med olika teman. På så sätt går det enkelt och snabbt att sätta ihop en ”meny” och det är trevligt med bilder på andras uppläggningar

Tranbärssås

 Koka ihop tills bären ”poppar”. Rör ut till en jämn sås. 5 dl tranbär. 2 dl vatten. 2 dl socker 
Norrländsk tunnbrödrulle

Norrländsk tunnbrödrulle

Tunnbrödsrulle med Viltskav och Pepparrotscrème. Smaka av med salt och peppar. Skiva löken och bryn köttet och löken i en stekpanna med smör
Ostgratinerad Falukorv med Äpple och Tomat

Ostgratinerad Falukorv med Äpple och Tomat

Den här Norrländska Falukorven hittade jag på den utmärkta ICA-butiken Näldhallen i Nälden. Då med potatismos, nu i LCHF-tider får det bli Blomkålspuré till istället
Norrländsk renskavsgryta

Norrländsk renskavsgryta

Renskavsgryta med kantareller i juni. Vad hände med säsongstänket. Blindh Ren levererar direkt från Härjedalen till Stockholm där man får möta upp och hämta lådorna och det är bara rent kött av hög kvalitet utan tillsatser hävdar de, även om man hört talas om att renköttet är mycket högre kvalitet uppe i Norrland medan vi får hålla tillgodo med "Stockholmsbitarna"
Norrlänska kotletter

Norrlänska kotletter

Börja med såsen. Servera med ris eller potatismos och brysselkål eller haricots verts. Vispa samman buljongen, vetemjölet och grädden
Mjukt tunnbröd

Mjukt tunnbröd

Kavla tunna rundlar med kruskavel och låt vila ca 10 minuter. Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och grädda tunnbröden i torr stekpanna i 2 minuter på ena sidan och sen 1 minut på andra sidan