Bullar & kakor, citronkaka, mjuk kaka. Häll kakao smeten i mitten av formen och dra med en tandpetare genom smeten så att den får ett marmorerat utseende
Efter gårdagens galna tempo är jag helt slut och dessutom är det världens häckaväder ute, så jag planerar att ligga på soffan, kika på någon serie varvat med fotokurs och trycka i mig den lilla biten som finns kvar av den gudomligt goda bankakan jag bakade för någon dag sedan
Det ska juldekoreras med trassliga julslingor, bakas pepparkakormed skrikiga barn och huset ska skina glänsande vackert och rent… Ändå sugen på att baka något gott och juligt men inte orkar knåda deg i timmar eller vänta på att lussebullarna ska jäsa sjutton gånger
Då rinner överflödet av glazen ner från tårtan och du får snygga jämna kanter. 12,5 dl mandelmjöl. 1Börja med att lägga gelatinblad i kallt vatten. 1Vill du ha en helt slät mousse så sila av skalet, men det är en smaksak vad du föredrar. 1Under tiden så vispar du grädden medelhårt. 1När blandningen med gelatinbladen nåt önskad temperatur så vispar du snabbt ner den i grädden. 1Häll sedan moussen i en silikonform med samma mått som mandelbotten (vi har använt en med måttet 24cm i diameter). Frys in moussen minst 5 tinmar, men det kan med fördel göras en dag (eller flera) i förväg. 1När bitarna är mjuka så mixa ihop (lättast att använda en mixerstav). 1Under tiden så vispa grädden medelhårt och när rabarberpuren har uppnått önskad temperatur så vispar du snabbt ihop grädde och rabarber. 1Avslutamed att lägga på mandelbotten, vänd den gärna upp och ner för snygga raka lager. 1Dekorera med tex ätbara blommor
Tårta medsmakav mjölkchoklad, dumle och jordgubbar. Valde dock att bryta av sötman med lite jordgubbar, vilket passar ihop som handen i handsken till dummefluffen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.