Efterrätten blev en crememed mina favoritingredienser. * Sista minuterna, stek med kronärtkockshjärtan och stänk på lite sherry* I en annan panna, på hög värme, fräs brysselkål och strimlad salami i smöret
Den blev så uppskattad, att när jag sedan skulle ordna en liten fest för makens arbetskamrater i samband med att hans skulle sluta sitt jobb bestämde jag mig för att göra en pannacottatårta på liknande sätt
Denna tårta blir godare dagen efter och om möjligt godare några dagar efter det med. blandade med. Smält smöret, tag av kastrullen från plattan och häll i den vitachokladen bruten i bitar
Servera med grädde eller gräddglass. Blanda smält smör, den smälta chokladen, äggen och sirap. Blanda de torra ingredienserna, smält blockchokladen i en skål över vattenbad
Rör ner hälften av grädden i chokladsmeten – börja med några matskedar, fyll sedan påmed resten. Garnera med flisad choklad, färska hallon och citronmelissblad
Skär jordgubbarna i oregelbundna bitar och blanda med limeskal. Tillsätt choklad, saft och skal från limen samt de urkramade gelatinbladen när smeten svalnat något
När smöret är smält kan du bryta i den mörka chokladen i bitar och långsamt låta den smälta med. Tryck ner delar av pepparkaksdegen lite här och var i smeten, det blir godast med myyycket
Kakan ska vara lite lite dallrig och ha fått din färg uppepå. Ok, nu har jag inte smakat ordentligt på den här ännu men något säger mig att detta nog kommer vara den godaste kakan jag någonsin ätit
Doppa fyllningen i vitchokladoch färga resterande vitchoklad gul med färgpastan. Blanda med sockret och tillsätt en äggvita i taget så att konsistensen blir en ganska fast röra som lätt bildar toppar
Kommentarer
czernyson
Kan inte läsa beskrivningen!
Logga in eller Registrera för att kommentera.